Ahojte, prosím o radu ako dosiahnuť maximálnu materskú v roku 2024. Termín pôrodu má byť vo ferbuári 2024, momentálne prebieha 12ty týždeň tehotenstva. Zamestnanie trvá už cca 4roky na dobu neurčitú u toho istého zamestnávateľa, u neho však nie je možné navýšenie mzdy z dvôvodu, že sa jedná o štátnu správu. Hrubá mzda je cca 1030€. Ďakujem za všetky rady 🙂
Daj vypoved a zamestnaj sa u niekoho, kto ti da vysoku mzdu.
Otazne je, prečo byt pahltnym, lebo z toho platu by si mala cca 760 eur, čo je relativne pekny peniaz.
Ďakujem a prosím bez ukončenia aktuálneho zamestnania? Mám na mysli druhý súbežný príjem pri aktuálnom
musela by si aj z druheho pracovneho pomeru nazbierat 270 dni nemocenskeho poistenia, aby si mohla ziadat matersku z oboch, co uz nestihas 🤷♀️ takze jedine to co radia kocky vyssie
Tak ako píšu nado mnou. Výpoveď a nove zamestnanie s vysokou mzdou. Tiez sme nad tym uvažovali, ale nakoniec sme to zavrhli. Matersku budem mat aj tak slusnu a hlavne mi to nestalo za to, aby som prisla o zmluvu na dobu neurčitú v sucasnom zamestnani. Plus co som lustrovala nejake aktualne diskusie na tuto temu, tak vedia uz na to aj posielat kontroly.
Mne to proste príde také smiešne, akí sú ľudia špekulanti.. a musia mať čo najviac.. veď v štátnej správe je veľa benefitov..
@lilinka88 súhlasím, nikdy som nejak nestudovala co to obnasa,ale ked sme zistili co a ako tak sme to zavrhli. Necudujem sa, ze to zacali zamietat a kontrolovať, lebo je to "strasne nenapadne" , ze o nejakej zene, ktora doteraz robila za podpriemernu mzdu zrazu nejaky cudzi zamestnavatel zisti 3 mesiace pred materskou, ze je genius, zamestna ju tesne pred odchodom na matersku a da jej neumerne vysoky plat v porovnani s predoslymi zamestnaniami.
Ako sa tu už píše, ak máte možnosť zamestnať sa u niekoho s čo najvyššou mzdou a ste s tým ok, prečo to nevyužiť? Žijeme predsa v kapitalizme a navyše, myslíte si, že štát a ľudia čo ho riadia nevyužívajú čo sa len dá? A oni často aj nelegálne, my sa tu teraz bavíme o legálnej ceste. Takto môžete mať až cca 1800 € mesačne na materskej.
Ak nechcete dat výpoveď z aktuálneho zamestnania, maximálnu materskú nedosiahnete.
Mohli by ste sa mi prosím ozvať do správy?
Aktuálne zamestnanie ukončiť, uzatvoriť nové u iného zamestnávateľa s vysokou mzdou a odrobiť tam minimálne 90 dní bez PN a OČR. V takom prípade ti bude materské počítané iba z nového zamestnania.