Maximálna materská 2025

gerzika
19. okt 2024

Dobrý deň,

V júni 2024 som zistila , že som tehotná.
Prosím Vás , chcem sa spýtať. Od 1.aug. 2020 som zamestnaná na TPP na dobu neurčitú. Chcela by som vyššiu materskú , tak som sa 1.aug 2024 ešte zamestnala na TPP. V novembri by som chcela ísť na PN. Termín mám 17feb 2025. Mám nárok na tu vyššie materskú? Ďakujem.

martinkatinka
19. okt 2024

Materska zavisi od prijmov, nie od poctu TPP. a PN zase zavisi od diagnozy, nie ze ty si povies....

luliu
19. okt 2024

Keďže v druhom zamestnaní nenazbieras 270 dni, tak z toho MD nedostaneš

petamich
19. okt 2024

Nie, na to, aby si si vedela poziadat o matersku z oboch pracovnych pomerov a teda aby sa spocital vymeriavaci zaklad a priznala sa materska z neho musis aj z druheho TPP splnit ku dnu porodu podmienky 270 dni NP a to nestihas.

babushkaem
19. okt 2024

Mala si sa skor ,,prezamestnat” aby ti brali prijem iba od noveho zamestnavatela

guudy
19. okt 2024

@gerzika nie, nebudes mat narok na matersku z druheho tpp. Ta lehota 270 dni je presne nato, aby to spekulanti ako ty, nemohli zneuzivat. 🙄

lalenka33
19. okt 2024

Ešte dodám, že sa idú riešiť vo veľkom účelové PN. Takže lekári už nebudú vypisovať PN na požiadanie lebo posudkoví lekári im pôjdu po krku. A sorry, ale aj debilovi zasvieti kontrolka pri tehotnej, ktorá má po otehotnení nový TPP a zrazu aj PN.

melanta
20. okt 2024

Z oboch požiadať nemôžeš, keďže v druhom nespĺňaš 270 dní poistenia. Ale ak dobre chápem tohtoročné zmeny, tak môžeš požiadať o materské z druhého zamestnania, kde máš vyšší príjem. @zalka to bude vedieť naisto.

zalka
20. okt 2024

@melanta no vieš ze neviem naisto 😁. To sú už špekulácie mimo mňa, ja mam rada na istotu.

melanta
20. okt 2024

@zalka ak je to špekulácia, tak potom beriem späť. Nie som toho fanúšik.

zalka
20. okt 2024

@melanta teoreticky to možné je... Ale ja osobne by som to tak nespravila, lebo nemám istotu.