Ahojte, prosím vás o radu. Mám 11 mesacnu dcerku a o mesiac sa nam narodi dalsie babo. Teraz nastupujem na matersku, a po jej skonceni chce ist moj manzel. Je to mozne aby on poberal materske a ja rodicovsky prispevok na ine dietatko? Vraj sa to dá, no urady vám toto nepovedia. Máte niekto takúto skúsenosť? Dakujem za pomoc. Erika.
@sikynovae Nie neda. Mozes poberat len materske al.rodicovsky prispevok. Po poberani materskeho poziadas na upsvar ziadost o rodicak. Ale myslim, ze mas na mysli ziadost o prispevok na starostlivost o prve dietatko-na to narok mas. Ked sa druhe dietatko narodi pojdes na urad prace spises ziadost, budes potrebovat rodne listy deti. Dostanes 2x po 41,10euro.
urcite sa to neda ked ides pre tlacivo na socialku, aby poberal manzel matersku vydaju ti ho len ked prinesies potvrdenie z UPSVAR, ze mas pozastavene poberanie rodicaku to je jedno na ake dieta dokonca ziadali taketo potvrdenie aj pre manzela, ze tiez nepobera ziaden rodicovsky. Myslim, ze da sa jedine to, ze si na predlzenom rodicovskom so starsim dietatom bez prispevku ked ma dieta viac ako 3 roky cize mas pokryte odvody po dobu poberania materskej manzelom...
Dakujem za pomoc. Erika.
Este mam predsa len jednu otazku. Mozme byt obaja s manzelom na materskej? ja s mladsim a on so starsim? Dakujem za pomoc, Erika.
Nedá sa to , len jedna dávka a to je jedno že maš menšie dieta. Nanho nedostaneš nič a ešte sa musíš nahlásit na UP alebo byt dobrovolne nezamestnaná , neviem na isto či možeš byt prihlásená ako starajúca sa o dieta do 6r a oni budú za teba platit odvody v prípade ak ma viac ako 3r. Toto si treba overit.
dakujem
Prosím dostala som otázku či môže otec poberať materskú a dieta bude chodiť do jasiel. Ja si myslím že nie ale môžem sa mýliť 😉
@sikynovae ahoj,viem,že je toto stara téma,ale vtedy ste kľudne mohli byť na materskej ty s mladším a manzel so starším. Len vtedy ešte o tom toľko ludi nevedelo.
Ale keďže tvoje mladšie dieta nemá este tri roky,tak môže ísť manžel na materskú
Prečítaj si
https://www.modrykonik.sk/forum/rodicovska-dovolenka/otec-na-materskej-2/
@sikynovae nie nedá sa to. Pokiaľ tebe skončí materská a manžel bude mať splnené podmienky na jej nárok tak on pôjde na materskú a ty budeš doma bez nároku na RP - keď jemu materská skončí on sa vráti do práce a ty sa prihlásiš na poberanie RP na mladšie dieťa. U nás nie je možný súbeh poberania materskej dávky a rod. príspevku.