Dobry den.
Touto cestou by som sa chcela opytat zien, ktore tak ako ja otehotneli v ochrannej dobe po ukonceni pracovneho pomeru ci sa ochranna doba vztahuje aj na tehotenske a rodicovsky prispevok.
dakujem
Rodičovský príspevok nemá žiadnu ochrannú lehotu. Ten ti patrí do 3 rokov dieťaťa, buď nižší od narodenia alebo vyšší po ukončení poberania materského.
Na tehotenské a materské musíš spĺňať aj podmienku 270 dní nemocenského poistenia v posledných dvoch rokoch - pri tehotenskom sa táto podmienka skúma k 13.tt, pri materskom ku dňu pôrodu
@lilinka88 dakujem, podmienku odpracovanych 270 dni splnam uplne s prehladom, pracujem uz dlhsie. Len zial inak ako takymto sposobom sme sa k babetku nevedeli dopracovat, otehotnela som v ochrannej dobe a mam potvrdene ze mam narok na poberanie materskej, k tehotenskemu sa pani vyjadrit nevedela. Myslim ze na rodicovsky prispevok narok nebudem mat kedze mi netrva pracovny pomer, ale to uz nejak vyriesim. Skor ma zaujimalo ci mam vobec davat ziadost o tehotenske.
ri tehotenskom záleží kedy v ochrannej lehote otehotnieš......nestačí byť v ochrannej lehote ale k 13tt musíš splniť podmienku 270dní nem.poistenia.....nem.poistenie ti končí dňom ukončenia PP