Kolko je priemer alebo kolko dostane žena materskej ked nepracovala nikdy? Vyšla školu akurat ked porodila
Nedostane nič... iba rodičovský prispevok, o ktorí si musí požiadať
@leuska2209 mýliš si materskú a rodičovský príspevok
@janai1 je to možné..ale volali to materská "...tak asi preto som nechápala😃
@leuska2209 tak ľudia neovládajú pojmy. Obzvlášť mladé baby čo ani školu nevedia dokončiť pomaly.
Ten nižší rodičovský príspevok dostávajú aj osoby ktoré nikdy nepracovali
@janai1 to je pravda 🙂 vďaka za upresnenie
Ak už porodila, tak neurobí nič. Ak by konala aktívne aspoň kratko pred pôrodom, ktory je po skončení štúdia, tak by mohla mať materské aspoň z minima.
@janai1 a kolko teda je ten prispevok ktory dostane? Nerataju sa ani brigady kde robila ako studentka?
345,20€ a treba si oň požiadať
Nie, brigády bez odvodov sa nepočítajú. Počíta sa príjem, z ktorého boli robené odvody do sociálnej poisťovne. Pretože väčšina dávok funguje na princípe, že najprv je potrebné niečo do sociálneho systému odovzdať, až potom z neho možno niečo aj dostať.
Prečo chce niečo dostať od štátu, keď do spoločnej kasy nikdy nič nedala?
@stanulienkat lebo, stat sa ma postarat... 🙈🙄🤣
@stanulienkat a ako mohla dat ked len vyšla školu?
Napriklad tak, ze najskor zacne pracovat a az potom sa necha zbuchnut
Tak mala vystudovat, pracovat a potom rodit. Normalny postup.
@stanulienkat stáva sa no… ktovie co s nou bude teraz teda
@guiseppinka
Tak bude sediet na rodicaku a bude si hladat robotu... tak ako kopec inych zien...
A ty si ona, alebo za koho sa pýtaš?
Ešte požiada o prídavok na dieťa + 60€ k rodičovskémj príspevku. Môže ísť pracovať a dieťa dať do jaslí - do troch rokov dieťaťa jej naďalej bude vyplácaný RP aj keď dieťa bude v jasliach a plus bude pracovať, zároveň tým získa daňový bonus na dieťa.
Čiže dá sa - mzda + RP do 3r + prídavok na dieťa + daňový bonus
@daniela1911 nie je to jedna známa ktora sa velice vyťahuje s tym ze nemusi ust robit ze ved dostane rodičak, pritom mi to neslo do hlavy ze by ho dostala tak sa preto pytam
Dostane rodicak. Ma pravdu.
0,00€