Ahojte, vie mi niekto povedať postup ako je to pri vybavovaní materskej ak som zamestnanec a zároveň aj SZČO? Musí mi gynekológ vypísať 2 žiadosti o materské? S jednou pojdem k zamestnávateľovi a ten to ohlási sociálke a s druhým do sociálky a zdravotky? Rozumiem tomu dobre? Ďakujem
Treba na zdravotku odniest rozhodnutie o priznani masterskeho
Je to aj moj pripad
@lubkasungirl Čiže najprv pôjdem do sociálnej poisťovne so žiadosťou o materské (od gynekológa) a potom... kedy na zdravotku? Kedy dostanem do rozhodnutie o priznaní materského? ďakujem
@ivinka.d zialbohu to rozhodnutie dostanete az neskôr,uz ako bude sp stihat,mne o mesiac a pol prislo,sla by sóm najprv osobne nahlasit,ze budem na materskom az potom dolozite aj papier zo sp
@lubkasungirl Ďakujem. Teraz som sa na stránke Dôvery dočítala, že si to medzi sebou vyrieši elektronicky sociálna poisťovňa. Že zdravotke netreba nič nahlasovať.
@ivinka.d uz ako chcete,je to na Vas 🙂 ja radsej osobne riesim tieto veci,lebo aj SP nie vzdy robi to,co ma... 😉
@lubkasungirl Rozumiem a ešte raz ďakujem 🙂
@ivinka.d nie je zaco,pekny vecer prajem 🙂
@ivinka.d Ak si nemocensky poistená ako zamestnanec a zároveň SZČO, tak lekár ti musí vypísať žiadosť o materské 2x. Jednu žiadosť o materské dáš na potvrdenie zamestnávateľovi a jednu si odovzdáš ako SZČO na pob. soc. poisťovne.