Materská z UK

viktoras8
25. nov 2018

Chystáme sa domov z UK na Slovensko domov v polovici mojho tehotenstva. Doma chcem rodiť ,aj ostať s bábom, ale chcem sa opytať či mám nárok na materskú aj z UK ked som tu odpracovala rok aj pol? .. alebo ako mám postupovať keď aj mám na to nárok tu v UK?! Budem dostávať aj zo Slovenska aj Anglicka alebo to nieje možné? Pretože na sk mam odpracované tiež skoro 3 roky! Ďakujem pekne za odpovede vopred🙏🏽🤗

gumkac19
20. feb 2019

@viktoras8 nieco si zistila? lebo tiez rozmyslam ako by to bolo.. narok by mal byt
len ako vybavit zo SR?

viktoras8
autor
21. feb 2019

@gumkac19 mat formu E104 alebo U1 🙂 dostanes bud materskú alebo rodicovský prispevok 🙂 prihlasit sa na urade hned , a nevymeskat ziadne lekarske prehliadky 🙂

gumkac19
21. feb 2019

@viktoras8 ale formu E104 alebo U1 si vybavolala este v UK?

viktoras8
autor
21. feb 2019

@gumkac19 uz tu na sk 🙂 cez spolocnost TJ-Legal🙂

gumkac19
22. feb 2019

@viktoras8 presne na tu spolocnost som uz aj pozerala ze sa da cez nich vybavit
moja situacia je trosku ina- pracujem zo SR pre UK firmu (homeoffice) tak trosku inac.. podporu tym padom nebudem musiet riesit len tu matersku/rodicovsku..ty si to uz riesila so slovenskou socialkou ? pytam sa ako idiot ale nikde sa o tom neviem presne docitat.. 😁

viktoras8
autor
22. feb 2019

@gumkac19 ja som teraz v 5tom mesiaci , takze som im to spomenula 🙂 zatial som na podpore a potom to budem riesit ked pojdem na materskú 🙂

gumkac19
25. feb 2019

ak dobre chapem potom budes poberat matersku/rodicovsky z UK?

filodendron
26. mar 2020

Diskusia sice starsia, ale skusim aj tak. Zienky, ked ste sa vratili na SVK na matersku, nechavali ste si v UK nejaku adresu? Odstahovali ste sa uplne alebo vas manzel/partner ostal v UK?

viktoras8
autor
9. apr 2020

@filodendron mám otvorený bankový účet v Lloyds banke.. adresy som si presmerovala sem na SK.. takze vypisy z banky mi chodia sem( nechala som si na účte pár libier)
Odisla som s partnerom a dostala som materskú po 8mich mesiacoch..( dve urgencie do UK) 🤦🏽‍♀️ Ale dostala !

filodendron
9. apr 2020

@viktoras8 wau, to bol teda dlhy proces. Myslis, ze to mohlo byt sposobene tym, ze ste sa komplet prestahovali? T.j. ze uz ste neboli UK rezidenti, cize vas urady odpisali.

viktoras8
autor
9. apr 2020

@filodendron bolo to brexitom.. my sme prišli vo Februári a v Marci bol už brexit.. týmpádom oni odpísali všetkých ktorí niesú tzv. Angličania 🙂
A čo som sa pytala na socialke, kazdej jednej trvalo vybavovanie materskej takto.. niektorým aj po roku nedošlo nič.. 🙂 mne pomohli tie dve urgencie 🙂

filodendron
9. apr 2020

@viktoras8 mozno preto si ludia zvyknu nechat fiktivnu adresu v UK u nejakych znamych, aby im platili na UK ucet hned a az neskor si zrusit pobyt v UK. Polemizujem len...