Chystáme sa domov z UK na Slovensko domov v polovici mojho tehotenstva. Doma chcem rodiť ,aj ostať s bábom, ale chcem sa opytať či mám nárok na materskú aj z UK ked som tu odpracovala rok aj pol? .. alebo ako mám postupovať keď aj mám na to nárok tu v UK?! Budem dostávať aj zo Slovenska aj Anglicka alebo to nieje možné? Pretože na sk mam odpracované tiež skoro 3 roky! Ďakujem pekne za odpovede vopred🙏🏽🤗
@viktoras8 presne na tu spolocnost som uz aj pozerala ze sa da cez nich vybavit
moja situacia je trosku ina- pracujem zo SR pre UK firmu (homeoffice) tak trosku inac.. podporu tym padom nebudem musiet riesit len tu matersku/rodicovsku..ty si to uz riesila so slovenskou socialkou ? pytam sa ako idiot ale nikde sa o tom neviem presne docitat.. 😁
ak dobre chapem potom budes poberat matersku/rodicovsky z UK?
Diskusia sice starsia, ale skusim aj tak. Zienky, ked ste sa vratili na SVK na matersku, nechavali ste si v UK nejaku adresu? Odstahovali ste sa uplne alebo vas manzel/partner ostal v UK?
@filodendron mám otvorený bankový účet v Lloyds banke.. adresy som si presmerovala sem na SK.. takze vypisy z banky mi chodia sem( nechala som si na účte pár libier)
Odisla som s partnerom a dostala som materskú po 8mich mesiacoch..( dve urgencie do UK) 🤦🏽♀️ Ale dostala !
@viktoras8 wau, to bol teda dlhy proces. Myslis, ze to mohlo byt sposobene tym, ze ste sa komplet prestahovali? T.j. ze uz ste neboli UK rezidenti, cize vas urady odpisali.
@filodendron bolo to brexitom.. my sme prišli vo Februári a v Marci bol už brexit.. týmpádom oni odpísali všetkých ktorí niesú tzv. Angličania 🙂
A čo som sa pytala na socialke, kazdej jednej trvalo vybavovanie materskej takto.. niektorým aj po roku nedošlo nič.. 🙂 mne pomohli tie dve urgencie 🙂
@viktoras8 mozno preto si ludia zvyknu nechat fiktivnu adresu v UK u nejakych znamych, aby im platili na UK ucet hned a az neskor si zrusit pobyt v UK. Polemizujem len...
@viktoras8 nieco si zistila? lebo tiez rozmyslam ako by to bolo.. narok by mal byt
len ako vybavit zo SR?