Ahojte, chcela by som sa spytat, ci sa tu najde niekto kto pracoval alebo pracuje v zahranici (rakusko) a chysta sa pocas tehotenstva vratit domov.
Alebo ci je tu niekto kto poberal matersku z rakuska.
Dakujem za vsetky odpovede ! 🙂)
Ja sice nepoberám materskú ale rodičovský príspevok ale tiež sme dlho čakali na schválenie, minulý rok vyše roka, a teraz od decembra
Moja dcérka bude mat 4 roky, odvtedy sa vela zmenilo, ja cakam doteraz na vyplatenie... Lebo... treba poziadat do pol roka od narodenia dieťaťa, ale vyplatia to az po trich rokoch, jed skonci poberanie materskej na Slovensku, lebi z balika eur z AT odratuvaju rodicak piberany na SK, ktorý
dokladate po skončení rodicaku na sk, toti plati ale ken vtedy, ak ste bola predtym na sk zamestnana, alebo pracuje bud otec alebi matka stale v AT, teda je v trvajucom prac. pomere
Ak pracuje otec dieťaťa v AT a mama predtym na sk nerobila, vyplacanie rodicaku prebera at v plnej miere, len n treba piziadat co najskor od narodenia dieťaťa a treba rátať s tým že sa dočkáte prvych eur az po roku aj viac, pretože treba splniť vela podmienok
Normalne mas narok na MD aj RP z rakuska, aj rodinne pridavky. Zvladnes to aj sama, prip ti mozem dat kontakt na velmi prijemnu pani, co ti s tym pomoze. Nieco to stoji, ale mas to bez starosti a rychlo vybavene.
Ahoj, ja som poberala...ak máš odpracované v at, materská ti patrí z at....trvalý pobyt s tým nemá nič spoločné...a rodičovský a prídavky, podľa toho kde pracuje otec dieťaťa...ja som robila v at, partner na sk... materskú som poberala z at... rodičovský a prídavky z sk a Rakúsko mi doplacalo rozdiel....dostala som všetko ako som mala...vybavovala mi to všetko jedna firma...
@slnecnica82 tak to si ma potesila ;)) my obaja pracujeme v AT a partner tam urcite este ostane ;) a ak by si mohla mi dat kontakt na tu firmu by si mi velmi pomohla dakujem!
@luciasle napísala som ti IP
@slnecnica82 prosim mohla by si mi poslat kontakt na tu firmu? @luciasle 🙊
@slnecnica82 Dobrý deň môžem aj ja poprosiť kontakt na tu firmu? Ďakujem
@slnecnica82 poprosím o kontakt na tu firmu,
v apríli mám termín, treba mi niečo vybaviť ešte pred narodením dieťaťa alebo sa všetko rieši až po narodení (materská, rodičovský a prídavky)?
@martina2000b https://ec.europa.eu/solvit/index_sk.htm obratte sa solvitu
@luciasle no síce sa to mňa netýka, ale kolega má ženu ktorá dlhé roky pracovala v rakúsku, narodili sa im dvojičky, ktoré majú teraz 2 a pol roka a minulý týždeň mi hovoril, že rakúšania im ešte stále nevyplatili peniaze za materskú 😊