maminy,prosim vas,ak niektora poberate matersku alebo len rodinne z Rakuska,neviete o niekom,kto by nam s tym vedel pomoct?dakujem
Akurat viem tolko,ze ziadost sa podava az po narodeni dietatka,spolu s rodnym listom...na urade prace by ti mohli dat tlaciv na to potrebne,mne ich u nas dali.
Najlepsie je si pridat stranku na Facebooku - AKO SI VYBAVIM WOCHENGELD, CI MATERSKU. ak ste pracovali vonka ako opatrovatelka tak mame narok na matersku 8 tyzdnov pred a 8 tyzdnov po porode 51,20 na den. to staci vyplnit formular ANTRAG AUF WOCHENGELD a poslat prefotenu tehotensku knizku a po porode ine veci ale ja mam termin v juni takze ostatne veci si este zistujem ale ten Antrag som odovzdala osobne na SWA a povedali mi ze peniaze mi poslu kazdy mesiac ako mi zacina WCHG 🙂 ale viem ze s rodicovskym a rodinnými finanzamt robi problemy :(
Rada by som pomohla, ale ja mam tiez problem s vybavovanim. Ziadost na rodinne p. som podala uz nov. 2013 ale zatial som ziadnu odpoved nedostala. Teraz cakam babo, a neviem ako mam postupovat s vybavovanim materskej. ☹
@evkahubo