Materská z dobrovoľného nemocenského poistenia

28. feb 2024

Zdravim, je tu niekto kto si platil DNP najskôr z minimálneho vymeriavacieho základu a po otehotneni zrušil poistné a začal platiť nanovo z maximálneho vymeriavacieho základu? Je tam treba deň pauza alebo dá sa to urobiť že jeden deň zrušíme a druhý začnem platiť maximálne platby? Ďakujem

feeewa
28. feb 2024

Napis mi spravu ak chces, mam to niekde poznacene 🙂

sun_shine_2020
28. feb 2024

Ahoj, jeden den sa odhlasis, a na druhy den sa mozes ist prihlasit s maximalnym vymeriavacim zakladom.

autor
28. feb 2024

@sun_shine_2020 ďakujem 😊

autor
28. feb 2024

@sun_shine_2020 myslíš že by sa to dalo vybaviť aj jeden deň? Že rovno pri odhlaseni dám prihlášku o deň neskôr?

sun_shine_2020
28. feb 2024

Fuha, to uz neviem...

slavka234
1. mar 2024

@sun_shine_2020 rozhoduje deň prijatia tlačivá na SP.
Nemôže byť odhlaska a prihláška v jeden deň.

autor
1. mar 2024

@slavka234 ale môže byť odhlásenie k danému dnu a prihlásenie od ďalšieho dňa, tak som to aj spravila že som to vybavila jeden deň

autor
1. mar 2024

@slavka234 či myslíš že to takto byť nemôže?

slavka234
3. mar 2024

Ide o to aby odhláska a prihláška nemali rovnaký dátum

autor
4. mar 2024

@slavka234 majú iba rovnaký dátum vypísania na pobočke, ale teda dátum novej prihlášky je nasledujúci pracovný deň potom, čo som tam bola.

manusik
22. sep 2024

@sun_shine_2020 ahoj mohla by si aj mne poradit? Idem si zacat DNP platit / dni mam uzbierane / musim sa prihlasit aby sa obnovilo nemocenske poistenie len neviem ako … napr .23.09 sa prihlasim na miminalne a ked ma TP cca na 26.05.2025 kedy sa treba prihlasit a odhlasit ab mi vysla max materske a nic som nepokaslala
Dakujem 🙂

lilinka88
22. sep 2024

@manusik tak chceš maximálnu materskú alebo ti ide iba o nárok na dávky? 🤦🏻‍♀️Za posledné dva roky máš ltt 270 dní, ale chceš maximálnu materskú. Potom tu nezabudni vyplávať,že sa znížil daňový bonus, dvíhajú ceny všetkého a pod. Fakt si myslíte,že štát je dojná krava?

manusik
22. sep 2024

@lilinka88 ahoj predtym mam 4 roky odpracovane cele akurat skoncil mi PP pocas RD tak si musim znova obnovit NP nemam moznost zamestnat sa tak idem riesit aspon takto / dni ma uz aj bez to cez 270/ pomocou DNP takze nemusis hned robit z ludi ,,netvorov “ ktori len pytaju davky pokial nevies viac info …. Dakujem za tvoj nevyziadany nazor a maj pekny den

lilinka88
22. sep 2024

@manusik viem úplne všetky informácie a postup, ktorý chceš. Akurát nie som ochotná podávať na zlatej tácke návod ako z niekto, kto na to nárok nema, bude odrbim poberať dávky aj z mojich odvodov, a aj vďaka takym sa pracujúci budú mať ešte horšie

lilinka88
22. sep 2024

@manusik v inom príspevku píšeš,že ti nejde o výšku, len o dávky a následne vyšší RP. Tu už zisťuješ ako dosiahnuť max. materskú. Ak ti ide o dávky, začni si platiť min odvody ako DNPO, ak chceš maximálnu materskú, začni si platiť odvody z max. vymeriavacieho základu ako DNPO, ešte to možno stihneš tak,aby ti z max odvodov vyšla aj max materská

manusik
22. sep 2024

@lilinka88 och boze …ani nevies nic viac komentujes prispevok v ktorom ta nikto neziadal o radu, nikde som ta neoznacila to ze sa tu niekto nieco pyta a zistuje informacie je na to … neviem ci si si vsimla ze je to forum kde sa kladu otazky… vzdy som si myslela, ze zeny ma MK su preto ze chcu pomoct jedna druhej, ale ako vidim a to nie len v mojom pripade je tu neskutocne zlo a zavist… a neprajnost …. Ano v prispevku predtym som zistovala ci vobec mam nejaky narok… neboj pracujem od 18 a mam 33 cely cas riadne zamestnana s riadnymi odvodami- ziadne cernoty.. ziadne PN a podpory a OCR neviem co… taktiez moj manzel a predstav si,ze sa nasli zeny, ktore mi napisali sukromnu spravu poradili, vysvetlili ako sa to da …. Bez zbytocnych trapnych komentarov, ze nas stat je dojna krava a neviem co podobne….
Preto som sa pytala ci je mozne aj max lebo som natrafila na tento prispevok kde sa tiez jedna pani na to pyta - zas nie teba …. A cuduj sa svete poradili jej bez zbytocnych kecov….
Inak taketo spravanie maju u nas ,,tety “ na uradoch len otvori clovek dvere a uz maju problem :D… ja ti zelam len pekne dni a dufam, ze nebudes niekedy v situacii ked ti bude treba pomoct, to je jedno ci ohladom financii alebo niecoho ineho…. Pekny zvysok dna a uz si nerob namahu s nejakym komentarom, vyuzi cas lepsie, dakujem 🙂 inak pod koment si dala dalsi kde si mi napisala postup, ktory uz viem vdaka inym

lilinka88
22. sep 2024

@manusik aby si si zistila ten postup, stacilo ti otvoriť stránku sociálnej poisťovne a čítať. Ja nemám problém poradiť, ale náš štát je v nie peknej situácii a práve kvôli týmto odrbom s maximálnou materskou a podporou ideme do ešte väčšieho zla ako sme. Poradila som aj tu, neraz, aj v súkromnej správe, aj zistila čo som nemusela, aj poradila postupy ako mať materskú. Pokiaľ chcel niekto vedieť ako dostať dávku, na ktorú má nárok, nemám problém....
O mňa sa báť nemusia, bola som už v rôznych situáciách a aj som v ťažkej životnej situácii a budeš sa čudovať, riešim sama ako viem a môžem a nepotrebujem robiť zákernosti

sun_shine_2020
2. okt 2024

@manusik ahoj,napis mi spravu