Materská z Anglicka. Poradíte?

khatuska
14. jún 2016

Dobry den 🙂 Chcela by som sa informovat, ako prebieha uspesne vybavenie materskej z UK a jej nasledne cerpanie na SVK, kedze sa planujeme vratit na SVK natrvalo.
U sucasneho zamestnavatela (tj. materska skola) pracujem takmer 4 roky., a sucasne splnam vsetky podmienky na matersku tu v UK. Som v 4.mesiaci, ale chceme odist natrvalo na SVK, ked budem v 29.tyzdni (kedze to je cas, kedy najskor mozem odist na matersku, podla UK pravidiel).
1.) Je potrebne hlasit zamestnavatelovi, ze chcem ist natrvalo spat na SVK, alebo nic hlasit netreba?
2.) Ak nic hlasit netreba, budu chciet ako dokaz potom vidiet (pediatrom predlozeny, potom aj prelozeny a notarom overeny) rodny list dietata? alebo nikto nic uz viac nezistuje, a platena materska vam plynie v pohode po dobu 39.tyzdnov?

Vopred Vam dakujem za kazdu radu. PS: Moj zamestnavatel mi tvrdi, ze narok na SMP (Statutory Maternity Pay) nemam, lebo chcem odist naspat domov., pritom viem, ze to nie je pravda..a zamestnavatel musi vyplacat SMP.
S pozdravom, Katka

n0mi
14. jún 2016

No ja planujem toto iste.
SMP mas narok ked mas kontrakt cize nie si agentura. Najlepsie info su na job centre. Myslim ze bude treba rodny list dolozit. Ja som vravela sefovi ze na matersku idem domov takze to vie. Len mi vravel ze nech napisem list kedy mienim cerpat matersku a doniest MATB1 od midwife. Skoda ze si dala otazku.... Zajtra idem sa popytat na job centre. A podmienka pri SMP je robit min 26 tyzdnov az DO nastupu na matersku.