Ahojte, chcela by som sa informovať ako to vlastne je. Som na rodicaku a mam rovnaky TPP a mala som aj matersku, kedze som mala odrobene 2 roky. Chcem dat malu od septembra do skolky, kamaratka mi vravela, ze ak nastupim do prace staci mi odrobit tri mesiace aby mi vypocitali matersku z noveho platu, teda nemusim mat odrobene 270 dni ale staci odrobit tri mesiace a materska sa z toho vypočíta. Je to naozaj tak?
@lilinka88 v inych diskusiách vraveli, ze sa pocita z odrobenych mesiacov. Cize ked odrobim 3-4 mesiace pocita sa z toho, ak budem cerpat dovolenku otehotniem dam sa na PN, tak sa vypocitava z dovolenky
Tak záleží kedy ti skončí RD a kedy nastúpiš na materské,ale pri dlhodobom pracovnom pomere platí,že sa počíta z predchádzajúceho roka
Ano aby sa ti ratala z toho musis mat min.90 dni odrobenych vacsinou to tak robia ked chcu vyssiu matersku ze sa aj odvody navysia
@wejuska7910 to je iba v prípade,že má nový pracovný pomer, ona píše,že má niekoľko rokov toho istého zamestnávateľa
@lilinka88 aha ano mas pravdu to som prehliadla
S kamarátkou miešate jablká s hruškami. Je úplne jedno koľko odrobis, ak máš takyto dlhodobý pracovný pomer, dávka sa počíta z predchádzajúceho roku. V prípade,že bola celý rok rodičovská dovolenka, dávka sa počíta z pravdepodobného vymeriavacieho základu