Ahojte chcem sa opýtať keď mám nárok ísť na md 7.8 ale nastúpim o 3 dni neskôr vadí to ? Mne vadiť nebude že nebudem ich mať zaplatené len či sa to pomôže 🙂 kvôli splneniu podmienok. Ďakujem
a autorka nie som uplne odbornik ale ak sa nemylim, ak nastupis neskor ako 6t pred porodom, tak sa ti materska skrati o celych 6 tyzdnov a budes mat narok od porodu 28 tyzdnov
Ak sa rozhodnete na materskú dovolenku dobrovoľne nastúpiť neskôr ako 6 týždňov pred pôrodom, materská dovolenka sa vám skráti - odo dňa pôrodu na 28 týždňov, osamelej žene do uplynutia 31 týždňov a žene, ktorá porodila zároveň dve alebo viac detí, bude uznaná materská dovolenka v dĺžke 37 týždňov. zdroj tu: https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-situacie/zi...
neda sa radsej dohodnut s lekarom (niektori su pristupni), ze by ti posunul termin pororu ak to mas takto? na tehotenske si zrejme narok nemala (tam by uz sa 1x datum uvadzal a SP to kontroluje)
@petamich toto nemusi pomoct. Moja sestra porodila dva tyzdne pred uvedenym terminom porodu a narok nemala. Pritom ak by rodila v termine, vyslo by jej to na danych 270 dni.
270 dní NP sa posudzuje ku dňu pôrodu, nie nástupu na MD. Ak teda to chceš kvôli tomuto posunúť
Záleží od toho či je to 6 alebo 8 týždňov pred termínom pôrodu, ak 6, tak to vadí a matersku vám skrátia o 6 týždňov a nie o 3 dni.
Ešte je v tomto prípade podmienka,že 28 týždňov od pôrodu nemôže presiahnuť dátum, kedy by prešlo 34 týždňov materského v prípade,že by nastúpila v termíne 6 týždňov pred predpokladaným termínom pôrodu. Čiže ak nastúpila na materskú neskôr, tesne pred pôrodom a porodila neskôr,tak jej to mohlo vyjsť na tých 28 týždňov. Neviem aký to bol prípad....toto sú veľmi individuálne veci
Zalezi kedy ti dr napise nastup. Minule tu baba riesila ze dr jej dal zly datum. Tym padom nastupila menej ako 6t pred porodom a mala MD len 28t namiesto 34.
Bola to chyba dr ze uviedol zly datum ale nepochodila.