Materská, rodičovská a znovu materská

zuzana2302
29. okt 2015

Ahojte mamičky chcela by som sa opytať či neviete ako to je, teraz som na rodicovskej maly bude mat 2 roky ked budem mat druhe babo kym bude mat maly 3 roky budem znovu poberat matersku ci uz len rodicovsky , hacik je este v tom ze som bola zamestnana ale moj zamestnavatel skoncil tak teraz uz som bez prace, preto neviem ci mam narok na matersku aj pri druhom babätku alebo uz nie.. Ak nieco otom viete tak mi napiste Dakujem

evittam
29. okt 2015

@zuzana2302 Ak tvoj pracovný pomer zanikol, tak nebudeš mať nárok na MD. Budeš poberať jeden rodičovský príspevok po narodení druhého dieťatka.

mizu89
29. okt 2015

Aj ja by som sa chcela spytat uz ked to tu rozoberate.Ja som na RD ktora je 203€.Keby nahodou ju zvysili na 230€ tak by sa to tykalo aj nas mamiciek ktore uz sme na RD?(napr.pol roka,rok,dva roky...) Alebo len tym mamickam ktore este len nastupia na RD.Vdaka. 🙂 Len tak ma to napadlo.

evittam
29. okt 2015

@mizu89 Ahoj RD sa nebude zvyšovať, len príspevok na starostlivosť o dieťa. Ak by sa zvýšil, tak ho dostanú zvýšený všetky mamičky na rodičovskej. 😉

tatiana_98
30. okt 2015

Neviem ci niekto bude vediet odpoveď, ale skusim sa aj ja spytat 🙂
Ked je manzel na rodičovskej s dcerou, mozem byt ja na rodicovskej s druhym dietatom? Nedajboze obaja dostaneme tych 203 eur 🙂 ?
Potom pojde manzel na "matersku" s druhym dietatom. Mozem ja ist s prvym zaroven na rodicovsku?
Co myslite? Dakujem 🙂

(na doplnenie /vysvetlenie - chceme byt obaja doma kym su deti uplne male. Teraz ma dcera rok a som tehotna. Na matersku ja narok ucite nemam)

majusqa77
30. okt 2015

@tatiana_98 nie a nie. Do rodiny moze ist 1 materska alebo 1 rodicak.

tatiana_98
30. okt 2015

@majusqa77 dakujem. Som vedela ze na jedno dieta moze byt len jedno ale som si tak hovorila ze na dve, .... :D tak nic