Ahoj chceli by sme dieťa a mám odpracované 2 roky v Rakusku a vo february 2025 bude 6 mesiacov pod firmou a nemám trvalý pobyt . Viete mi poradiť koľko dostanem na Slovensku materskú … počas materskej a ostatné peňažné príspevky a koľko dostanem v Rakusku ? a či sa mi oplatí žiadať na slovensku Rakusku materskú a či tu mám na Slovensku potom nárok na tie ostatné kočíkovania a pod ? dakujem.
Mozes ziadat iba jednu matersku, cize iba v jednej krajine. Aspon tak je to napisane priamo na at strankach. Kludne si zavolaj na Infolinku skrz kbg, To by som aj ja mohla potom mat matersku z 2 krajin.
Na SVK mám 3 roky odpracované potom 2 roky živnosť a potom 9 mesiacov a potom Rakusku . Ja nechcem dve materské ale asi približne koľko by som dostala na SVK všetky príspevky počas tehotenstva a po a že či mám nárok na ostatné aj keby som si žiadala materskú z Rakúska viete myslím tak že prídavky slovenské … príspevok počas tehotenstva , kočíkovne ale materskú z Rakúska
@alice92 no prave ono to nejde, nakolko pri rakuskej materskej musis papierom prehlasit, ze nepoberas ziadne kocikovne a ine bonusy z inej krajiny za rovnakym ucelom ako je materska. Aspon tak to stalo v tom formulari. Matersku musis ziadat z AT, nakolko si tam pracovala do Mutterschutz. Ja som tiez zvazovala ako sa da nejake kocikove a pod a nedalo sa to. Je to bud alebo. Materska v AT je to vysky max 2 tis eur, alebo 80% prijmu za poslednych 6 mes . To je ta na rok, ak si bola viac ako 2 tyzdne suvisle PN, tak ten variant z Einkommen, cize prijmu nemozes brat, ale beries pausal. Ziadny bonus ako kocikovne Rakusko nema. Aspon o tom nic neviem. Nas KGB a potom Pridavky ( Familienbeihilfe), potom mozes mat nejake davky, ak si nejaka matka v nudzi. Matersku Po Veras cca 2 roky, momentalne to skratili o dva mesiace ( nakolko to by mal mat partner prave ).
@kiki68 takže ak dobre rozumiem ak si požiadam o rakusku materskú tak mám nárok na prídavky a materskú na nič viac ? a materskú budem poberať 2 roky ale 1300 príklad ? aby som bola v obraze ? a keď budem chcieť materskú na svk koľko dostanem keď mám odročené 2 roky v rakusku a nie na slovensku ?
@alice92 na sr mas kolko odpracovane?