Materská pri druhom bábätku

domi247
28. júl 2021

Ahojte mamičky
Mam syna ktory mal v marci rok. Chceli by sme druhe babatko. Pri prvom dostavam matersku zo zamestnania. Taku istu matersku by som chcela dostavat aj pri druhom babatku. Do kedy by sa malo narodit druhe babatko aby mi vysla materska ? Dakujem 🙂

petamich
29. júl 2021

aby si mala tzv. retazovy porod, druhe dieta sa musi narodit do dovrsenia troch rokov veku prveho a ak ti zamestnanecky pomer trva, tak budes dostavat matersku minimalne v takej vyske ako s prvym

mdek
29. júl 2021

@petamich musí narodiť? Nie je, že musí nastúpiť na materskú do 3 rokov prvého dieťaťa?

nafka0483
29. júl 2021

@mdek Vsetko sa pocita ku dnu porodu. Nikde nie je podmienak nastup na matersku - ved ten sa meni, na matersku nie si povinna nastupit vobec, ked chces, tak mozes pracovat az do dna porodu...

mdek
29. júl 2021

@nafka0483 ok. Ja som to brala, že stihla byť doma a keď pomer trvá, tak je materská ok.
Je pravda, že ja som vracala peniaze, lebo malý sa narodil skôr a z druhého zamestnania mi materská nevyšla. Keby vydržal 2 dni, tak som mohla mať dvojnásobnú materskú

nafka0483
29. júl 2021

@mdek Hej zeny to tak beru, ze su este doma a potom su uz doma, lenze zakon pozera na datum porodu.