Dobry vecer,
momentalne som na rodicovskej dovolenke uz rok, svoje dieta milujem nadovsetko, ale uz mi doma prepina, preto potrebujem vypnut a ist do prace.
Do starej prace sa uz nevratim, nakolko tam nemaju pre mna miesto. Cize tipujem, ze dostanem odstupne. Myslim si, ze s najdenim novej prace mat problem nebudem. Lenze… planujem este koncom tohto roka otehotniet, ak boh da.
Cize ak sa zamestnam v novej firme ako dlho tam budem musiet odpracovat aby sa mi pocitala z prijmu materska? Teraz mi vysla dost vysoka materska a nerada by som o to prisla. Bude sa v tom zapocitavat aj odstupne? A ak teda dostanem zmluvu na rok ako to potom funguje? Uz som nezamestnana po tom roku ak budem uz na materskej?
Cize ako to urobit? Nevyznam sa v tychto veciach a dufam, ze ste ma pochopili co som tym chcela povedat 😅
Osobne by som v aktuálnej práci výpoveď nedávala, si tam na RD a riešiť budeš po skončení. Novú prácu si kľudne môžeš nájsť a následne si môžeš materské uplatniť zo súbehu oboch zamestnaní
@lilinka88 mozem si najst novu pracu na TPP a v starej praci byt tiez zamestnana? :O
@lienka.7 nespekulujem kvoli max. materskej, aj tak som ju nemala 🙂.
Len nerada by som urobila niekde chybu, pokial sa zamestnam niekde inde a nakoniec mi ani nevznikne narok na materske. Ale toto som nevedela, ze teda mozem byt sucasne zamestnana na TPP v dvoch firmach.
A ako to funguje ked sa zamestnam na dohodu, popripade polovicny uvazok niekde inde? tiez si budem moct uplatnit matersku z dvoch zamestnani?
90 dni bez OCR a PN a materska sa bude pocitat z noveho PP
ak otehotnies do 180 dni od ukoncenia pracovneho pomeru (povodneho), tak materska sa bude pocitat z neho (ak by ten novy nebol)