Materská po výpovedi

ivkasrnka
5. jan 2022

Ahojte, chcem sa len opýtať či keď som na materskej s prvým (končí 08/2022) a tehotná s druhým (termin 05/2022) bude mi na druhé priznaná materská ak teraz podám výpoveď? Platí aj v tomto prípade tá ochranná lehota osem mesiacov? Ďakujem

klarissa25
5. jan 2022

A prečo chceš dat výpoveď??? Co keby si chcela ísť po rodičovskej na podporu??

ivkasrnka
autor
5. jan 2022

@klarissa25 je to taká situácia so zamestnávateľom, že proste musím. S vedomím, že na podporu nebudem mať nárok. Je to na dlho, uvedomujem si nevýhody preto chcem zistiť, či aspoň tú druhú materskú z toho “vyťažím” či nie.

mima172
5. jan 2022

@ivkasrnka Tipujem, že teraz už nie si na materskej ale na rodičovskej ale to je nepodstatné.
Áno, bola by si v OL (ja som výpoveď dostala, porodila som v 8m lehote od ukončenia PP a materská mi bola priznaná). Každopádne, neviem tvoje dôvody, no ak je to možné, tak výpoveď nepodávaj teraz, no ak sa do danej práce vrátiť nechceš, tak až po ukončení RD s druhým dieťaťom. Následne si budeš môcť vyčerpať podporu predtým ako si nájdeš novú prácu.

ivkasrnka
autor
5. jan 2022

@mima172 dakujem

janka_v
5. jan 2022

Neviem, na priznanie materskej dávky je jedna z podmienok byť nemocensky poistená. Keď podáš výpoveď, tak asi nebudeš. Neviem ako je to s tou ochrannou lehotou. Napíš otázku mailom do socp, zvyknú odpvedať..

c_est_la_vie
5. jan 2022

@ivkasrnka ani za nic nepodavaj vypoved. Ked ta chce vyhodit, vyhodi ta aj potom. Len ta takto osklbe o odstupne a podporu.

keetrinn
3. mar 2024

Ako to dopadlo ?