Ahojte. Chcela by som opýtať ohľadom materskej. Som druhýkrát tehotná. Prvé dieťa bude mať v apríli 2 roky a poberám rodičovský príspevok. Chcem sa opýtať ako je to s materskou na druhé dieťa. Pri prvom dieťati som ukončila pracovný pomer keď som bola v štvrtom mesiaci tehotenstva a bola som až do pôrodu na PN-ke. PN a materská mi plynula z predchádzajúceho zamestnania pretože som bola v ochrannej lehote. Takže sa chcem opýtať či pri druhom dieťati musím byť zase 270 dní za uplynulé 2 roky znova zamestnaná aby mi vznikol nárok na materskú? Dúfam že som to napísala zrozumiteľne a pochopíte čo myslím 🙂
Ďakujem všetkým ktorý by vedeli poradiť.
ano, za posledne dva roky 270 dni a sucasne pracovny pomer trva alebo ochranna lehota, v tejto chvili podmienky na tehotenske/matersku nesplnas, takze by som poberala dalej vyssy rodicovsky na prve dieta a ked dovrsi tri roky, prehodila na mensie, tam uz bude narok iba na nizsi
Teraz budeš mat nárok len na rodičovský ten nižší... ale tak kým bude mať staršie 3 roky tak môžeš nán poberať vyšší rodicak a potom už na mladšie tén nižší
Nie nič sa už nedá doplatiť...
Ďakujem vám všetkým za odpovede 🙂 tak to teda spravím tak ako radíte…
Čiže ako čítam tak ten nižší rodičovksý je 345€ ?
No keď čítaš tak áno...
@klarissa25 ďakujem 😉
@kacicka158158 Ano. Takto nemas narok na matersku. Pojdes rovno na rodicak.