Chcem sa spytat, ci nam moze bezat do rodiny sucasne mne rodicak na mladsieho syna po ukonceni MD a manzelovi este materska na starsieho (pred dovrsenim 3rokov samozrejme)? Dakujem
@draik súbežne RD a MD to nefunguje..
Je to len vtedy ak žena pobera na mladšie dieťatko MD a muž na staršie vtedy to je pri retazovom pôrode.
@dadulamamula a teraz po slovensky.... Nejako si sa zamotala. 🙂
@mimi3008 nie, nemozete poberat subezne RP a MP. Iba 2x MP (kazdy rodic na ine dieta)
@veronikaszabova sak a co som napísala? Nemôže poberať rodičovský príspevok zena a materskú otec.. Musia poberať obaja materskú na jedno a materskú na druhé dieťa
Pretože ak muž pobera MD a jej MD už skončila automaticky jej rodičovský zaniká tak sme to mali aj my z manželom pred 2 rokmi
A nie je ani mozne, aby manzel ziadal o vyplatenie spatne? Ide o to, ze z istych dovodov si manzel nepodal o materske skor a teda koniec jeho 28 tyzdnov MD presahuje mojich 34 tyzdnov materskej...
@dadulamamula
""Je to len vtedy ak žena pobera na mladšie dieťatko MD a muž na staršie vtedy to je pri retazovom pôrode.""
Este raz si precitaj, co si napisala.
Btw nemusi ist o retazovy porod...
@veronikaszabova ja viem co som napísala a nebudem sa tu s nikým hádať.
@zuzinabila 🤦
@dadulamamula to je mile ze vies co si napisala ale ostatni tomu ocividne nepochopili 😀 a predpokladam ze si pisala pre inych a nie sebe 😀 zmysel to dava az ked si dovysvetlila
@dadulamamula zena nemoze poberat MD, iba MP... Len tak mimo reci.
A plati to aj mimo retazovy porod... Cize asi to nebolo moc OK
@veronikaszabova ochhhh, vsetci vieme, o com je rec
Nie