Ahojte, potrebujem poradiť. Syn má 14 mesiacov, som s ním na rodičovskom, ale na tom.nižšom, nakoľko som bola študent a nevyšla mi materská. Má sa nam však teraz narodiť druhé dieťa. Ani na to mi nevznikol nárok na materskú. Chcem sa však spýtať, keby šiel manžel.na materskú s strším synom, ja môžem.ísť s babom na UP ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov ? Je mi jasne že RP dostávať nebude keď bude manžel na MD ale či môžem byť aspon na tej neplatenej , že by som si nemusela platiť poistenie. A ja môžem ísť na tú neplatenú hneď po narodení babatka, alebo až 6 týždňov po narodeni ?
Ďakujem za pomoc.
Ja by som vám odporučila na instagrame pani Máriu Dvončovú zaoberá sa týmto a má stránku @pravne_pre_rodica tuším má aj facebookovú stránku a aj normálnu pozrite píše to zrozumiteľne a keď treba tak aj poradí 🙂
Aj ja som tak bola.. Muz bol so starším na MD a ja na zdravotné vedená akko matka starajúca sa o dieťa do 6 rokov
az po 6t a nie na UP ale svoju zdravotnu poistovnu sa nahlasis ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov.