Materská - odrobený 1 deň a PN

kofola45
9. mar 2023

Dobrý deň ak máte niektorá skúsenosť. Tento rok mi vychádza nástup na materskú dovolenku s tým že som teraz na rodičovskej. V roku 2022 som odpracovala v januári jeden deň, mala som 6 dní dovolenky a od 17 januára som bola PN.
Sociálnej poisťovni mi povedala že majú v systéme 16 odrobených dní. Ráta sa teda pn-ka do materského?
Lebo ak áno vychádza mi ešte nižšia materská ako som mala predtým v roku 2022. Vzťahuje sa na toto ten zákon že materská nasledujúca nesmie byť nižšia ako predchádzajúca alebo to platí len pri reťazovom pôrode?
Za odpoveď ďakujem

lucka_ke
9. mar 2023

nejako nesedí ten rozpis január 2022 - pracovala si 1 deň + 6 dní dovolenka a do 17.1. zvyšné dni boli ako evidované?

kofola45
autor
9. mar 2023

@lucka_ke ja si to nepamatam a od januara nam davali novy typ pasky tak si to neviem skontrolovat. 1 den bol 6.1. co bolo volno. Potom tam mam prekazky v praci 22,5hod a 1 den mam ze osetrovne. Mala som urcite 2 paragrafy.

kofola45
autor
9. mar 2023

@lucka_ke mám tam kolónku náhrady ktorá je rozdelená tam je dovolenka šesť dní a osobné prekážky 22,5 hod. Potom je tam okienko ze DNP kde mám nemoc 5 dní a náhrada príjmu 10 dní.

lucka_ke
10. mar 2023

obdobie PN sa vylúči a zo zvyšných dní urobia výpočet

sasesoe
10. mar 2023

@kofola45 do odpracovanych dni sa Ti pocitaju i vikendy a sviatky, pokial vtedy este netrvala PN...
Cize 1-16.1 si pracovala/mala dovolenku/ bol vikend a pod... a od 17.1. Mas PN... do MD sa Ti pocita, len kym si bola praceschopna...

kofola45
autor
10. mar 2023

@sasesoe dakujem..