Materská - muž a odhlásenie rodičovského

hanaju
14. máj 2021

Baby, prosím vás, keď išli vaši muži na materskú a vy ste si odhlasovali rodičák (stali ste sa samoplatcami), urobili ste tak k dátumu, kedy šiel muž na materskú či skôr? Príklad - muž chce ísť na materskú od júna, tak si žena zruší poberanie rodičáku od júna (za máj ešte dostane) alebo povedzme o mesiac skôr?
Ďakujem

pelopeia
14. máj 2021

@hanaju keď ti môžem poradiť, požiadaj si o odňatie rodičovského príspevku od 2.6. Tebe bude rodičovský príspevok vyplatený ešte v plnej sume za mesiac jún (nakoľko sa RP neprepočítava na dni, ale patrí za celý mesiac aj pri splnení podmienok za 1 deň v mesiaci). A otec dieťaťa nech si požiada o materskú od 2.6. Jemu bude vyplatená materská za 29 dní v júni 😉 o odňatie RP musíš požiadať ešte predtým, ako otec dieťaťa požiada o materskú, takže tak môžeš kľudne spraviť aj teraz. (vyplácala som RP, takže viem na 100% že to takto funguje)

hanaju
autor
14. máj 2021

@pelopeia super, vďaka 😊

nika_m
14. máj 2021

My sme to akurat riesili...ja som ukoncila rodicak k 1.6., manzel nastupuje na matersku 2.6....poradila mi pani na urade prace, ze to mame dat takto na druhy den a dostanem cely rodicak za jun 🙂 ja k 1.6. ale nastupujem do prace a neostavam doma