Zdravím chci se zeptat dnes jsem dostala papír ohledně žádosti na mateřskou a mám takovej problém nemám na SK odpracováno 270dni nebo spíš nejsem pojistena. Co mám dělat jak to mám řešit dál? Zamestnavateli ten papír musím odevzdat že? Díky za odpovědi
@majusqa77 ano trvá vlastně jsem dnes ukončila pn a stimze od 10 mám nárok na mateřskou mi řekla sestra
@jankaslaninova6495 tak aj koniec PN (inak dni na Pn sa ti rataju do dni poistenia)
@majusqa77 ano to vím ukončení pn mám
@jankaslaninova6495 A od kedy mas pracovnu zmluvu? Ak naozaj nemas narok na MD tak si mala zostat PN az do porodu.
@evittam Od 26.9. no mě sestra řekla že musím nebo co.. :( jinak jako sem byla zamestnana v ČR a platili mi českou pojistovnu
@evittam hlavně mě na to vůbec neupozornilii a já to zjistila až když sem to ukončila :/
@jankaslaninova6495 Chapem to tak,ze ty si predtym pracovala v CR? Tak si zisti na SP ci nemas narok na MD. Malo by sa ti zapocitavat do tych 270dni NP aj z CR😉. A nie sestra nema pravdu, ak nemas narok na MD tak kludne mozes byt na PN do porodu-aspon nejake peniaze budes mat. Takto nic a az RP.
@jankaslaninova6495 Tak nech to zrusi, ved to bolo len vcera...
@evittam myslíte že může zrušit ukončení pn? Dnes jsem tam byla před hod. Asi
@evittam no pracovala SP to je jaká zkrátka?
@jankaslaninova6495 Myslim,ze ano. Nemal by byt problem. Pripadne nech ta vypise na dalsiu....Len si fakt najskor zisti ci mas alebo nie na tu MD.
@jankaslaninova6495 Socialna poistovna.
@evittam to bych měla nejspíš ještě dnes tam zajít na socku že? Zítra nestaci
@jankaslaninova6495 Nooo, len nechod ku okienku. Skus sa dostat za nejakou kompetentnou pracovnickou co ma na starosti nemocenske poistenie-veduca toho oddelenia alebo tak....A kolko si pracovala v CR?
@jankaslaninova6495 A zavolaj lekarovi nech zrusi to vypisanir PN, ze si musis pozistovat co a ako....
@evittam tak utíkala sem rychle za sestrou a pn mi pokračuje nejspíš až do porodu.. a na socialce byli jen do 12 tak tam musím zítra.. jen doufám že nebudu skrz to muset jet do ČR na pojišťovnu že SOU nějak přepojení.
@jankaslaninova6495 Tak super. Daj vediet co si vybavila a ako to dopadlo.😉
@evittam děkuju moc ..!!! Bez vás už bych to odevzdala dnes aj zamestnavateloi a byla bych sprostě řečeno v řiti.. ano zítra písnu jak pujdu že socky .. a ještě jedna otázka ty pojištěný dny nebo jak to je počítá se do toho i vykend?
@jankaslaninova6495 Su to kalendarne dni. A ty ak pracujes na SVK od 26.9. tak mas k dnesnemu dnu 165 dni NP+dni kym neporodis.
@jankaslaninova6495 Neviem kolko si pracovala v CR a ci sa ti bude aj to pocitat,ale malo by sa.
Ja doufam že bude .. děkuju
ano, ak ti pracovny pomer trva, tak zamestnavatelovi