Materská dovolenka v ochrannej lehote

2. dec 2021

Ahojte chcem sa opýtať a zároveň poradiť, mám dve zamestnania z jedného ma prepustili v maji ale som na PN od začiatku, chcem sa opýtať či mi bude platiť ta istá materská som v ochrannej lehote aj keby mi skončila PN pred nástupom na materskú ? Ďakujem 🙂 lebo PN poberám takú vysokú aké som mala zamestnanie

alenah31
2. dec 2021

aj ste otehotneli počas PP? ČI ste len v OL išli na PN a potom otehotneli? Teraz ste kde keďže nie ste PN - na ÚP?

autor
2. dec 2021

@alenah31 nie ja som stále PN a otehotnela som na PN a výpoveď som dostala počas PN

alenah31
2. dec 2021

ja to chápem tak, že ste nastúpili a hneď išli na PN a počas skúšobnej doby ste dostali výpoveď. Ale pýtam sa či ste boli ešte v PP keď ste otehotneli alebo až po ukončení PP počas PN - otehotneli ste kedy? A ten druhý PP stále trvá? Ak už ani ten nie tak ak by Vám skončila PN skôr než nastúpite na MD treba sa evidovať na ÚP.

autor
2. dec 2021

@alenah31 mám dve zamestnania na dobu neurčitú, ja som bola na materskej minuly rok a tento rok som nastúpila len do jednej roboty na týždeň a hneď som išla na PN lebo som mala zdravotné problémy v tej druhej robote som stále zamestnaná, takze na žiadny urad sa hlásiť nemusím a poberám ešte 2 roky rodičovský príspevok len ja som teraz v 3tt a mne v maji konci rodicak a na materskú nastupujem v júli budem mať nárok na takú materskú akú som poberala predtým aj keď ma vyhodili s tej druhej roboty?

alenah31
2. dec 2021

čiže ste išli na MD a počtom na RD - trú ste ukončili a nastúpili do práce - ale len tej jednej - tam ste bolo týždeň a išli ste z nej na PN a počas tej PN Vás prepustili - keďže teraz ste len v 3tt - tak z tej práce kde ste PN a prepustili Vás nie ste v žiadnej OL - z tej práce nárok na materské nemáte. Z tej druhej práce - keďže PP stále trvá - nárok na materské mať budete. Keď Vám v máji končí rodičák musíte sa znovu vrátiť do práce a v júli nastúpite na MD. A inak nechápem - píšete, že ešte 2 roky máte poberať rodičák a potom zasa, že Vám v máji končí. A nemáte 2 zamestnania na dobu neurčitú - v jednej je PP výpoveďou ukončený - s tým PP nepočítajte. Už máte len jeden -a v tom ste do mája na RD.