Materská dovolenka od 4.10.2014

danielka7
4. sep 2014

Ahojte,chcem sa opýtať.Na materskú nastupujem 4.10.2014.Kedy mi ju vyplatia za tie dni v októbri ? Bude to v novembri,alebo až v decembri ? Dakujem za každú odpoveď 🙂

havana_frost
4. sep 2014

@danielka7 V novembri.

danielka7
autor
4. sep 2014

@havana_frost ďakujem,potešila si ma. 🙂 A ešte jedna otázka,koľkatého chodí na účet materská ?

liz_lemon
4. sep 2014

@danielka7 mne chodila okolo 15-teho

danielka7
autor
4. sep 2014

@liz_lemon ďakujem 🙂

havana_frost
4. sep 2014

@danielka7 Hej aj mne tak v strede mesiaca.

cindyy
5. sep 2014

@liz_lemon a prosim ta nevies nahodou, vypocitatna materska je na kazdy den ci len na pracovny den?

liz_lemon
5. sep 2014

@cindyy na kazdy den, to co ti vyrataju na den das krat pocet dni v danom mesiaci, a tolko dostanes

cindyy
5. sep 2014

@liz_lemon dakujem 🙂

dadka7828
25. sep 2014

Ahojte babenky mám otázočku treba ísť aj na socialku niečo vybaviť ked som to oznámila zamestnávatelovi že 15.10 nastupujem na materskú? Dakujem :D

havana_frost
25. sep 2014

@dadka7828 Oznámila a dala mu žiadosť o materské? Zväčša potvrdenú žiadosť zašle do SP potom zamestnávateľ, ale nie som si istá, či je to jeho zákonná povinnosť, tak si to over v práci, či to zašlú oni. Ty už nič urobiť nemusíš, ale radšej by som s v SP overila, či si po nástupe na materskú prihlásená na dôchodkové poistenie. Niektorí zamestnávatelia to vraj neprehlasujú, mi povedali v SP.

dadka7828
25. sep 2014

Dakujem si zlatíčko :D Inak žiadnu žiadosť som nemala len oznámenie že nastupujem na materskú od 15.10 :D

havana_frost
25. sep 2014

@dadka7828 Aha, tak gynekológ by ti mal vystaviť žiadosť, to je taký istý papier ako na PNku, iba čierny (nie zelený). Ten potom zanesieš zamestnávateľovi, on ho potvrdí a odovzdá SP. Na základe toho SP rozhodne, či a aký máš nárok na materské. Ešte nejaký čas máš, ale tak už by si to pomaly aj mohla zbúchať 🙂

dadka7828
25. sep 2014

no mne dal doktor akurát ukončenie PN priznám sa ti že som bola tehotná naposledy pred dvanástimi rokmi a toto si teda nepamätám že by sa robilo až po pôrode som vybavovala rodičovský a prídavky inak nič :D tak preto sa tolko vypytujem :D

havana_frost
25. sep 2014

@dadka7828 Hmm každopádne to potrebuješ. Aj ak nemáš nárok na materské, musíš najskôr oň požiadať, príde ti rozhodnutie, že nemáš nárok na materské a s tým žiadaš o rodičovský príspevok. Na základe ničoho iného ti materské nepriznajú, nevyrátajú a nepošlú.