Dobrý deň, mám jedno dieťa 3 ročne chodi uz do škôlky. Priatel pracuje, ja som pracovala dva mesiace po skončení rodicovskeho, a dala som tam výpoveď hľadám si inú prácu. Snažíme sa o druhe bábätko. Chcela by som sa spýtať aká materská mi vyjde ked som evidovaná na urade? Z čoho mi to budú počítať ked nepracujem? Ďakujem za odpovede 🙂
@klaudiavagaiova z ničoho. Materská nebude
@klaudiavagaiova no budú počítať z toho,že nepracuješ. Čiže len nižší rodičovský
@klaudiavagaiova
Počas MD/RD pracovný pomer trval? Kedy skončil PP?
@klaudiavagaiova prosím ťa nerieš druhé dieťa. Snaž sa dať dokopy, mať prácu, aspoň tri roky normálne pracovať a hlavne druhé dieťa už s manželom.
@draik trval mi pracovny pomer skoncil mi 28.2.2023 na Kramároch som pracovala
@zmrzlinka2021 preco by som nemohla mať druhe dieťa, ty vieš ci niekdo mal zdravotné problémy alebo nie ze sme nemohli mať za sebou druhe dieťa. Ja som si tu nepýtala od teba povolenie..🤦♀️ ešte ktomu sa starať ci s priateľom alebo manželom ty si co o sebe myslíš...??😆
@klaudiavagaiova
Do cca 25.8 ste v ochrannej lehote. Ak v tomto čase budete tehotná, mali by ste nárok na materské z predchádzajúceho zamestnania. Inak bude potrebné sa napríklad zamestnať.
@draik ale ja som popri rodicovskom pracovala aj ma dohodu na 2h. budú asi pozerať aj to ze?
@klaudiavagaiova
Z hľadiska samotného nároku je to momentálne prakticky irelevantné. Podstatne je to, čo som napísal.
@draik ďakujem za rady🙂
Ak ostaneš na úrade práce, nebudeš mať materské Na to potrebuješ 270 dni poistenia za posledné 2 roky a zároveň poistenie musí byť aktívne alebo musíš byť v ochrannej lehote. Ak si pracovala 2 mesiace, to je asi 61 dní poistenia. Čiže chýba ti ešte dosť aby si mala nárok na materské. Ešte podotknem, že ak nebudeš mať nárok na materské, budeš dostávať nižší rodičovský.