O chvíľu mi končí materská a ja budem nastupovať do práce. Vždy som si myslela, že si na materské, resp. rodičovskej dovo. oddýchnem. Budem sa hrať s babom ale môj synček je tak náročné a živé dieťa (čo je fajn a super, ale o oddychu tu nemôže byť ani reči. Len sa chcem podeliť a vedieť či vy ste si na materskej oddýchli, či ste si ju užili 😉
@mirkava Ahoj, ja som si viac menej aj oddýchla aj užila - a teraz už druhýkrát. Presne ako ti napísala @janinah - nie je to o tom mať všetko "tip-top". Treba si to užiť aj s dieťatkom. A to som naozaj doma nemala nas...é. Ale prednosť som dala napríklad tomu vypadnúť na celé doobedie von, potom na obed domov-dieťa spalo-ja som si vyložila nohy a poobede to isté - hlavne cez leto, babie leto, peknú jar. 😉
Dovolenka to je preto, lebo sa nechodí do roboty ... ale je to veľmi aktívne strávená dovolenka, ktorú som si užila, lebo ked človek už aj chodí do roboty, aj sa stará o dieťa a domácnosť, až potom to naberie až tie správne grády.
Ja pri 3 malych detoch som.okolo dovolenky ani neutekala. Keby mam iba starsiu a dvojky nie posledny rok by som si veru uzila,aj nudit by som sa stihla. 😂
Kto vymyslel názov materská dovolenka,ten by si zaslúžil antinobelovu cenu,a dám krk na to,že to bol chlap.Neoddýchla som si,lebo som bola hlúpa a myslela,že musííím aj svokrin dom pratať a na jej záhrade robiť.Ako keby mi moja domácnosť a deti bolo málo /mala som dve deti za 3 roky.../ Moja rada- nech je dieťa sýte,čisté a ty vyspatá,všetko ostatné byť nemusí vôbec alebo počká.