Dobrý deň chcela by som sa poradiť... 11.8 nastupujem na materskú dovolenku. Mam na ňu nárok mam odrobenych 270 dní za posledné dva roky aj som v ochrannej lehote, lenže som mala naposledy v roku 2020 dosť zlu zmluvu takže by mi vyšla dosť mala materská.. Keby sa ešte teraz zamestnam niekde na minimalne 90 dní bude sa mi materská rátať z tohto nového zamestnania? Ďakujem pekne 😊
Áno keď máš nový pracovný pomer a robíš tam minimálne tých 90 dní tak sa potom ráta materská z toho platu 🙂
@mogaa a nepripravi sa o cast penazi? lebo tym padom na matersku nastupi neskor ako 6 tyzdnov - hypoteticky ak sa zamestna 1.5. a pre zjednodusenie vypoctu bude mat 90 dni do 31.7., tak na matersku nastupi 2 tyzdne pred porodom a tym padom sa o 4 tyzdne pripravi
"Ak sa rozhodnete na materskú dovolenku dobrovoľne nastúpiť neskôr ako 6 týždňov pred pôrodom, materská dovolenka sa vám skráti - odo dňa pôrodu na 28 týždňov"
neviem ako velmi sa autorke podari navysit si DVZ pre ucely vypoctu vyssej materskej ale teda treba asi aj toto zobrat do uvahy @luciii98 ze o tie 4 tyzdne cca. prides
@luciii98 ano ale musíš tam odrobiť minimálne 90dní - teda nielen mať aktívne NP(bez PN a OČR)