Ahojte,je tu niekto,kto opatruje rodica a je sucastne aj na materskej dovolenke.Chcela by som vediet,aka je vyska materskej pri opatrovani. Neviem sa k tomu dopatrat.
@gabrielachochulka Co ma UPSVaR spolocne s MD?
Neviem ci som ta spravne pochopila ale ak si zamestnana a mas nastupit na matersku a potom chces opatrovat rodica tak mozes poberat matersku a zaroven prispevok na opatrovanie...vyska materskej sa ti bude pocitat normalne z platu ktory si mala v zamestnani...opatrovanie to neovplyvni...len teda nie je to jednoduche vybavit to opatrovanie...
@syberia opatrujem matku uz teraz cca pol roka,takze papierovacky mam chvala bohu zasebou...uff., a ak by som zostala tehu,som chcela vediet ako to je,ako sa pocita,z coho a podobne.. Viem, ze sa da poberat oba naraz,to mi vravela na úrade,len info som chcela co niekto nevie ze kolko to je.
@diidi materska a rodicivska ti ostane...otazka je,ci ti.ostane opatrovatelsky. Mne ho zamietli,mala som o par eur viac,tam sa nejako berie do uvahy prijem,atd. Ale su to uz roky dozadu,co.som to riesila a nic nedostala.
@gabrielachochulka ???
@gabrielachochulka V poriadku. Ja len neviem prečo sa mi ospravedlňujes.😉
Ahojte. Pozerám ze je to staršie trochu ale skúsim. Ja opatruje svojho dedka. Som Tehotná.... Neviete ako to je potom? Ostane mi opatrovateľský aj ked sa malé narodí?
@diidi dobrý deň je to staršia téma ale ja som nikde nič nenasla len toto a vy tu spomínate že je možnosť poberať materskú a opatrovateľské súčasne je to tak prosím neviem sa k tomu nikde dočítať ďakujem
@katarinam89 dobrý deň, chcem sa spýtať, či sa vám podarilo získať nejaké aktuálne info ohľadom súbežného poberania MD a opatrovateľského, keďže tiež riešim momentálne daný problém a nikde neviem nájsť relevantné odpovede. Ďakujem. ☺️
@gabrielachochulka ďakujem toto som už všetko prešla.No vyzerá to tak že súbežné poberanie MD a opatrovateľského nie je možné až neskôr sa to dá pri poberaní rodičovského a opatrovateľského
@diidi Materská pri opatrovani neexistuje. Na MD mas nárok len ako budúca matka a ked splnas podmienky nároku.