Materská dovolenka a jasle

25. máj 2023

Dobrý deň prajem,

Ak poberám materskú a popri tom chcem dať dieťa do jaslí kvôli povinnostiam, ako si to sociálna poisťovňa overí? Zasielajú jasle nejake zoznamy detí do socialky?

Ďakujem

bamboa
25. máj 2023

Počas materskej je ešte moc malé na jasle, nie? Nemyslíš náhodou rodičovský? Počas toho môže byť v jasliach a ty môžeš pracovať, o príspevok neprídeš. Aj ja tak mám.

autor
25. máj 2023

@bamboa nie nie. malá ma rok a pol. Zena bola na md a teraz som ja ( otex)

bamboa
25. máj 2023

Aha, tak to neviem poradiť 🤔 Zavolaj priamo do SP a spýtaj sa. Ja som pri riešení viacerých vecí mala šťastie na príjemných ľudí 😉

nelca0510
25. máj 2023

nie, ked poberas materske nesmie dieta navstevovat jasle/skolku

autor
25. máj 2023

@nelca0510 viem ze nemôže ale ako to zistia?

mogaa
25. máj 2023

no to pravdepodobne nemajú ako zistiť , teda v prípade že naň nebudeš čerpať OČR, vtedy si preverujú či je dieťa v jasliach....ale kontrolujú či ty ako otec poberáš iný príjem a to sa aj prešetruje so zamestnávateľom....čo sa týka tej OČR tak ak byaj matka išla na OČR tak to vedia preveriť.....

nelca0510
25. máj 2023

Ver mi,zistia. Veď to nie je len tak umiestniť niekde dieťa ako ku kamarátke. Potom sa mu materská zastaví a neviem či aj spätne nebude musieť vrátiť peniaze.

autor
25. máj 2023

@nelca0510 spätne asi nie keďže teraz som doma s malou a venujem sa jej celý deň. Ďakujem

nelca0510
25. máj 2023

Veď má rok a pol. Neberes materskú, ale rodičovský príspevok. To je rozdiel. A veľký. Nastuduj si. Ťažko sa ti radi,keď nerozlišujes materskú a rodicak.

terry658
25. máj 2023

Uvidia, že máš príjem počas materskej ak začneš pracovať. Budú zisťovať úväzok. Ak budeš mať viac ako dvojhodinový tak odoberú materskú a ešte vrátiš aj to, čo ti už vyplatili. Budú to brať ako podvod.

zuzinka888
25. máj 2023

@nelca0510 je to otec dietata a je na " materskej" ci " otcovskej" neviem aky je spravny termin.

autor
25. máj 2023

@nelca0510 berem matersku, nie rodicak. Veď viem co poberam.

enusamt
25. máj 2023

@nelca0510 otec moze ist na matersku hocikedy do 3 rokov dietata.. ma na to 28 tyzdnov.. ak sa nic nezmenilo

jana005
25. máj 2023

Nemôže ísť do jaslí počas tvojej materskej.
Neboj, zistia to a materskú ti stopnú

enusamt
25. máj 2023

@autor zeny dobre radia.. neriskovat.. riadne sprisnili pravidla

nikijezikova
28. máj 2023

Samozrejme ze to zistia ,ved zamestnávateľ by odvádzať odvody za teba do sociálnej poisťovne :D

mamina7070
28. máj 2023

nemoze ist dieta do jasli ak poberas materske a zistia to hlasi sa to na mesacnej baze budu pozadovat peniaze spat aj s urokmi
jedine sukromne opatrovanie

iv007
28. máj 2023

Ved ukonci matersku, dieta do jasiel a ty do roboty.No problem