Ženy poraďte prosím 🙏 Je pravda že ak stihnem otehotniet a porodiť budem dostavať tu istú materskú ako pri 1 dieťaťu dcérka má necelé 2 roky ,ono bolo by to super len neviem či som ešte pripravená zase byt tehotná lebo dcérka je dosť ziva chcem sš opýtať ako to je s materskou ak by som nastúpila do práce do predošlého zamestnania napríklad len mesiac bola by mi stále rátala materská ak by som potom hneď nato otehotnela a šla na pn ? Keďže isto by mi dal rizikové koli zdravotným problémom
@85miska blbost
@veronikaszabova no čo je blbosť? Musí odrobiť 270 dni nestačí mesiac dva ze sa vráti do práce.
@85miska jej pracovny pomer trval, stačí že obnoví nemocenské poistenie a nárok na md má. Kamoska takto neplánovane otehotnela po nástupe do prace. K výške sa vyjadrit neviem, keďže sa jej bude rátať z toho nového základu.
@85miska nie, nemusi "odrobit" ( aktivne NP) zasa 270dni
Aj keby sa vratila len na jeden den - ma narok na tehotenske a aj matersku.
@veronikaszabova a bude rovnako vysokaka ako predtým či sa to nejak ináč bude rátať ?
@petra098 nebude rovnaka (nejde o retazovu). Bude sa ti ratat z platu, ktory budes mat
@veronikaszabova veď áno plat bude teda rovnaký ako predtým keďže by som nastúpila do pôvodnej práce
praveze na to, aby to bola retazova materska nesmies nastupit ani na jeden den 🙂 ak nastupis uz to nebude retazova a materska sa ti vypocita z tych "odpracovanych dni"
a nie potom uz nemusi byt rovnaka - ono plat mas sice rovnaky ale pred tym si mozno mala nejake odmeny, ...takze ten vymeriavaci zaklad mohol byt kusok iny, takze uvidis, moze byt rovnaka a nemusi ak sa teda vratis do prace
@85miska ako pise Veronika nemas pravdu, ak pracovny pomer trva aj pocas materskej a rodicovskej, tak sa tie dni pocitaju akoby bola nemocensky poistena a teda nemusi sa vratit vobec, moze sa vratit na den, mesiac, dva a aj tak bude mat narok na tehotenske aj matersku a aj vyssi rodicovsky nasledne
to o com hovoris sa vola retazova materska a v praxi to znamena, ze ak budes mat dalsie dieta kym to prve dovrsi tri roky a teda nestihla si sa vratit do prace tak ak pracovny pomer trva, tak druha materska bude rovnaka alebo dokonca vyssia ako ta prva, ak ale sa vratis do prace tak uz to nebude retazova materska a ta dalsia sa vypocita z vymeriavacieho zakladu za obdobie, ktore si uz pracovala