Ahojte, viem že sa to tu riešilo už xykrát, pozerala som aj diskusie, ale stále si nie som istá. Takže, zamestnaná som od 1. 4. 2019 výpoveď som dostala k 1.10. 2019, čiže mám odrobených 169 dní (5,5 mesiaca), po výpovedi som zistila že som tehotná (asi 8tt) tak som sa rýchlo zamestnala aby som mala odrobených tých 270 dní a dostala vôbec nejakú materskú. Teraz som narazila na článok o diere v zákone a o maximálnej materskej. Momentálne pracujem od 28.10. 2019. Tak teoreticky keby dám výpoveď a zamestnám sa v práci s vyšším platom bude sa materská rátať z toho nového platu? Samozrejme dodržať bez PN a OČR a tých najmenej 90 dní pred nástupom na materskú (ak správne chápem). Rozumie sa tu tomu niekto a vedel by mi poradiť alebo niekto s podobnou situáciou?
Ďakujem vopred za každú radu 🙂
@simka297 Ano ak splnis hlavnú podmienku naroku na MD t.j.270dni NP za posledné dva roky pred pôrodom a u nového zamestnávateľa budeš mat minimálne 90dni bez PN a OCR tak VZ pre MD bude hruby príjem od nového zamestnávateľa-odporucam nie presne 90dni aspoň 100 a viac. Uz to SP riesi ako ucelove- vlastná skúsenosť.
@evittam dakujem 😊 a este prosim ta tych 90 dni nesmie byt prerusenych pn a ocr alebo sa len nezaratavaju? a ako to je s materskou ked mam termin 10.6. a na matersku ma doktor vypise koncom aprila? a keby dam v praci vypoved ostanem nezamestnana a potom si najdem lepsie platene zamestnanie?
@simka297 ja som to tak robila ale ja som pred tym bola sest rokov v jednej praci takze narok na matersku som mala