Ahojte, prosím vas tie co ste išli na materskú ako zamestnanec vo vlastnej sro bol s tým nejaký problém ?
Dakujem
@lencika1
Nielen to, ale aj zvyšovanie mzdy a pod. Istú nádej máte v tom, že uplynie pol roka. Ak ste mali predtým mzdu napr. 600 e a zrazu vo vlastnej firme a v čase tehotenstva napr. 2000 e, tak ste tomu nepomohli. Už zamestnanie vo vlastnej firme v čase tehotenstva je podozrivé, najmä, ak nie sú iní zamestnanci, firma nemá reálne výkony atď. Do toho preukazovanie výkonu práce a spol.
@draik mozem sa prosim spytat aj ja? Ja som v podobnej situacii, az na to ze predtym som pravovala ako Szco a platila som si dobrovolne nemocenske poistenie (prvy rok ako zivnostnik). Vykon realne vykonavan a moja firma ma aj oficialnu zmluvu s firmou, ktorej dodava sluzby. Ako je to vnimane v tomto pripade?
@tulipanicek ahoj ty si to tak mala ako budem mat ja ? Vďaka
@tulipanicek mozem poprosit aj ja?
@rikarika
Tiež som si ako právnik myslel, že aj zvýšenie mzdy vlastníčkou firmy (sama sebe ako konateľky) v čase tehotenstva je v pohode obhajiteľné. Až ma rozhodnutie SP a následne súdu presvedčilo, že to tak byť nemusí. Je viacero rozhodnutí, keď SP uspela s tvrdením účelovosti. Zase povedzme na rovinu, prečo by sa inak konateľka zamestnávala, keď ma s tým spojené odvody, dane atď., zatiaľ čo môže fungovať aj bez postavenia zamestnanca.
@draik sro mam len pár mesiacov. Ale zamestnaná som bola vždy a vždy som odvádzala poistné ake mi vyslo aj ako živnostníčka aj počas rodičovskej. Nikdy som nebola na pn. Za celých 10 rokov. Nečerpala som ani pandemicku ocr aj keď som mohla mam dve maloleté deti. A budem zamestnaná aj naďalej aj keď budem konateľka. A tiež nepatrím medzi tých čo si dávajú hodinový pracovný čas. No hlavne by má zaujímali tie konkrétne prípady o ktorých hovoríte, či sa jednalo o takýto prípad, že mi tam vyjde nie 90dni ani 100 dni ale viac a či aj tak to vyhodnotili ako účelové.
Ak ste "nečarovali" so mzdou pre dosiahnutie vysokého materského, tak to bude ok.