Ahojte. Chcela by som sa opýtať, nakoľko v tejto veci mi chýbajú potrebné veci. V septembri ak ma zoberú by som bola študentkou doktorandského štúdia, ale zároveň by sme chceli popracovať už na miminku. 🙂 Chcem sa opýtaťt, keď pôjdem na materskú, ráta sa mi vysoká škola ako zamestnanie? Koľko peniažkov by som dostavala počas materskej? Je tu niekto kto študuje 3 stupeň a zaroveň je na materskej?Alebo niekto kto mi vie poskytnúť informácie? Ďakujem
Dakujem baby,ale stupendium na doktoradnske by som dostavala+ rodicovsky prispevok ano? Nieje problem to dostavat naraz?
A este som zabudla napisat, ze na doktorandske nastupim az v septembri ale praxujem na zakladnej skole, na pol roka ako dobrovolna prax. Toto mi nepomoze,aby som dostala matersku? @luliu @scarlett1410
Ano. Ak by si bola normalne zamestnana tiez mozes pracovat a brat RP
Neviem ake mas narocne phd, ale ja si to chcem zariadit aby som nemusela prerusit..maleho mi zatial kym budem v skole niekto postrazi..poznam dve doktorandky ktore to tak maju..je to sice narocnejsie ale zvladaju.. materska sa ti rata ak s platis zdravotne..myslim ze dakych 270 dni to musi byt..
bolo to pred styrmi rokmi, tiez som to riesila. A predtym, ako som chcela nastupit na matersku, tak zhruba 9 mesiacov pred otehotnenim som platila socialne poistenie. (tie doby si uz nepamatam ale aspon priblizne) Ako doktorand nie si socialne poistena, takze si to musis zaplatit predtym a potom dostanes materske podla toho, aku velku ciastku si si platila. Urcite sa chod popytat nejakej tety do socialnej poistovne 🙂 Takze narok na matersku mas len ak si platis tych 9 mesiacov. ak neplatis, dostanes namiesto materskej rodicovsky prispevok, co je nejakych 200e.
@mooncik a keď pracujem na základnej škole,ale cez úrad práce ako dobrovoľná prax tak to tiež niesom sociálne poistená? 🙂 Ak nie, tak ked planujeme coskoro pracovat na miminku, tak ked budem si platit to socialne poistenie pocas tehotenstva tak sa mi to rata teda? A ked som mala do teraz nejake brigady pocas studia, som bola normalne prihlasena.To sa nerata?
@frenkiss no to neviem, riesila som doktorandske studium, takze som hovorila za seba...v kazdom pripade sa podla mna urcite sa rata, ked si platis dobrovolne....niektore baby si pred otehotnenim platili a dostali aj zo zamestnania aj z toho, co dobrovolne platili, vtedy to vyslo ako normalna vyplata....ale viem, ze to mali rusit, tak neviem...no ja som mala len to dobrovolne
riesila som to nejake 4 roky dozadu, tak uz je zrejme vsetko inak....
Ahoj z doktorandskeho sa ti materska bohuzial nerata. Ja cakam v juni babatko a v doktorandskom budem pokracovat aj ked sa narodi.