chcela by som sa opytat 30 decembra nastupujem na matersku do vtedy som zatial na PN-ke.Gynekolog mi uz papier vypisal tak som ho bola zaniest na socialne. Chcem sa spytat ci musim ist zaniest nejaky papier aj na urad prace kedze som od Februara nezamestnana?. Viem ze matersku z prace dostavat nebudem aj ked som predtym pracovala ale uz som nebola v ochrannej lehote kedze som pocas prace este neotehotnela az potom ale mam DNP takze materska bude z toho.Dakujem
@lalinko2010 Sestricka u gynekologa mi vypisala dva papiere o ziadost na materske jeden som zaniesla na socialne ohladom dobrovolneho a ten jeden mi zostal tak asi ten budu potrebovat zajtra sa pojdem na to opytat aby neboli z toho nejake problemy, a este sa chcem spytat po akom case mi pride papier zo socialneho kolko mi vypocitaju matersku? Lebo som strasne zvedava ci budem dostavat max.matersku. Dakujem
@cicuskam3 a ten druhý papier zanes na úrad práce, ale pre istotu si sprav kópiu z neho, rozhodnutie by ti malo prísť do 30dní, ak nepopletú adresu, čo sa stalo mne. ja som vypisovala aj to že chcem peniaze na účet, to si vypísala, že? na sociálnej poisťovni, lebo ak nie tak peniaze pôjdu na poštu. papier koľko ti budú vyplácať materskú ti príde, ale nie doporučene, ale obyčajne, poštár hodí do schránky.
ano napisala som im cislo uctu a pojdem si to prefotit. Dakujem
@cicuskam3 Ja som podávala papier na materskú okolo 20.júna (nastupovala som 11.júla), keďže som mala ešte 20 dní dovolenky, prvá materská prišla 15.8.2012 a papier (koľko budem poberať) prišiel až 6.9.2012. Takže ak ideš na materskú 30.12., materskú dostaneš až vo februári 2013 (za január), prípadne ti príde ešte v januári za 2 dni (30 a 31.decembra) 😀
@cicuskam3 Akurát ma ešte napadlo, keďže si nezamestnaná, tak musíš odniesť papier aj na úrad práce, lebo de facto nárok na materskú nemáš (ako nezamestnaná) takže oni ti budú vyplácať rodičovský príspevok (tých 197 Eur či koľko to teraz je) a sociálka ti bude vyplácať materskú len z DNP. Takže v januári ti prídu peniaze z 3 účtov (rodičovský, materská z DNP a nemocenské 😀 )
@cicuskam3 ahoj, mala by si zaniesť papier aj na úrad práce, keďže si bola v evidencii. oni ťa potom vyradia, nakoľko nastúpiš na materskú.