Ahojte,
Potrebovala by som poradit. Som v zvlastnej situacii 😀
Od 08/21 som doma, dala som si volno z prace, vyhorela som. Plus riesime IVF. Teraz som vsak dostala skvelu pracovnu ponuku. Nastupila by som napr. 15.11.
Zaroven mam zaciatkom novembra aj vklad. Samozrejme pred koncom skusobnej doby tehotenstvo v novej praci oznamim (ak vyjde). pohybujem sa v brandzi, kde je o dobrych ludi nudza a myslim, ze ma nevyhodia len preto, ze som tehotna.
Otazka je, ak by som nastupila na matersku napr. v juni 2021, bude sa vyska materskeho ratat priemer za rok 2021 alebo tym, ze mam novu pracu sa to bude pocitat z nej?
Ja ešte doplním, aby sa ti materské počítalo z nového PP, musíš odrobiť v novej práci aspoň 90 dní, ale bez PN, bez OČR, prípadne bez neplateného voľna.
@papillon_noir
@abby11
Dakujem baby. Ale isto sa to bude ratat z toho noveho? Aj ked by zacalo uz tento rok? A minimalne 90 dni bez PN/OCR a mimo tych 90 dni mozem byt pn?
Áno, mimo tých 90 dní potom môžeš byť PN
@papillon_noir super, dakujem krasne ❤️
tak záleží o akú prácu ide...lebo neviem či je ideálne na začiatku tehotenstva stres z novej práce, zo zaúčania....asi to že si tehotná chceš oznámiť až pred koncom/alebo po skúšobnej odby, ale...pravdepodobne budeš musieť chodiť k lekárovi, či môže ti začať bývať zle a prídu na to aj skôr ako im to povieš....
+ ak ideš na IVF tam sa odporúča aspom zo začiatku PN....a akonáhle ostaneš v skúš.dobe na PN ta je veľký predpoklad že ti pomer aj ukončia.....neviem či by som pri IVF riskovala s novou prácou(už len ten stres, zaúčanie, školenia v práci....
Ja by som asi počkala na tvojom mieste, ved prácu si môžeš nájsť kedykoľvek ta neutečie. Nakoľko IVF je veľmi psychicky aj fyzicky náročné a potom ak poprípade začiatok tehotenstva po IVF sa nesie v čakaní a celkom dosť žien má z toho aj stres, neskôr prídu nevoľnosti a keby som sa mala popritom všetkom zaucat v novej práci kde to nepoznám a nie som ako tak zabehnuta tak by to bol pre mňa ďalší stres navyše... Určite si to rozmysli, teraz je prvoradé dieťatko 🙂 stojí to okrem iného aj kopu času, financií... Radšej by som tento voľný čas využila sústredením sa na tento veľmi zložitý a náročný proces ktorý ťa čaká
@jaja8_9
@mogaa
Baby dakujem za nazor 🙂 Je to office praca, ktoru som robila 7 rokov doteraz. Nastup bude az po vklade (2-3 tyzdne po). Zaroven je to nas prvy vklad, ani nemusi vyjst a pridem o prilezitost a budem sediet doma 🤷🏻♀️ Ja viem, ze babo je prvorade, ale urcite mi lepsie bude pri sustredeni sa na nieco ine ako pri neustalom sledovani sa
Ak odpracuješ v novom zamestnaní viac ako 90 dní, tak z nového zamestnania.