Materská
Dobrý deň, mam otázku termín mam 20 decembra, na materskú mi vypočítali 269 dní čiže mi chýba na 270, keď porodim skôr ako 20 teho tak áno vychádza mi 270.
Je tu otázka dala som od dnes 11 decembra poistiť dobrovoľne, takže sa mi to ešte bude rátať k tým dňom aby som mala viac ako 270 dní? Ďakujem vopred za odpoveď
@domka222 ale píšem že mám 269 dní do, do dňa 20 decembra, poistiť som sa dala včera je len otázkou ci sa mi bude rátať od včera dní plus k tým 269 ak áno tak budem mat viac ako 270 dní a tým pádom mi schvalia a druha možnosť ze skorej porodim ako. 20 teho decembra. Lebo spätne od dátumu pôrodu 2 roky som pracovala a stade mi vyšlo k dnu 20 decembra 269 dní.
Ja sa pýtam ci vie niekto náhodou ze ci sa mi bude počítať dobrovoľne nemocenské tesne pred pôrodom keďže od včera som sa poistila
@domka222
@nikolka872000 prečo si si to nepoistila skôr ako si nastúpila na MD? Vlastne, aj si nastúpila na MD?
@nikolka872000 neporadím, ale zrejme si to mala riešiť pred tým, ako by ti vznikol nárok na MD,nie teraz
@nikolka872000 neviem, ako to SP vezme nakoľko si už na MD a počas MD sa odvody neplatia. Treba dúfať, prečo si si to neprerátala vtedy?
@nivea777 tak mala som skorej rátať, a oni mi na mieste nevedeli povedať iba tento mesiac
@nikolka872000 no ty žiadaš materskú k určitému dátumu....teraz už si na MD a odvody budú zaplatené dodatočne, čiže to s najväčšou pravdepodobnosťou neuznajú....mala si si posunúť dátum nástupu na MD a ešte pred MD doplatiť 2-3dni....
@mogaa dnes som bola sociálnej poisťovni a povedali ze sa mi bude rátať toto nemocenské k tým dňom
@nivea777 ja som si platila odvody už počas MD, lebo k dátumu predpokladaného dňa pôrodu som mala 271 dní, čiže ak by som prenášala (čo som aj prenášala), tak by mi MD nevyšla. Čiže deň po nástupe na MD som si začala platiť nemocenské. Materskú mi priznali po pôrode a doplatili mi ju od toho pôvodného dátumu a tým že som si nemocenské platila už vlastne počas MD, tak sa mi ani vymeriavací základ nepokazil.
@mima1608 budem platiť až kým neporodim
@nikolka872000 tak to máš najistejšie 👍
@nikolka872000 povedali ti to na kontaktnom centre alebo dávkarka, teda tá čo počíta dávky?
Ked nevychadzaju dni,pozeraju nato kolko dni budes mat ku dnu porodu,ci dovtedy budes mat tych 270 dni co budes mat takze by to malo byt vpohode.
Však ale keby si mala na ňu nárok, tak už ju dávno poberáš