Materská a dobrovoľné nemocenské

stehli
15. okt 2018

Ahojte! Platila si niektorá z vás dobrovoľne nemocenské počas toho ako ste boli nezamestnane na úrade? Pýtam sa kvôli materskej. Ešte tehotná nie som, no keby som otehotnela aby som aspoň nejaké materské mala...
Ak ste si platili koľko to bolo mesačne? Koľko ste potom dostavali materské?

lubik87
15. okt 2018

@stehli a chces si doplácať popri práci alebo to.potiahnut celkom sama ? Lebo odvody sú dosť vysoké..až by si chcela mať napr maximálnu materskú tak platíš mesačne niečo pod 700€ ...už sa musí platiť celý balík...

evittam
15. okt 2018

@lubik87 Nie je uz mozny subeh DNP a zamestnanie.
@stehli Vyska odvodov záleží od VZ,z ktorého chces platit. Z minima je to cca 150Eur

lubik87
15. okt 2018

@evittam kolegyňa si doplacala aj keď je to pár rokov do zadu a mala maximálnu materskú..ale zákony sa menia môže byť

evittam
15. okt 2018

@lubik87 Plati co pisem. Uz nie je mozny súbeh DNP a zamestnania ako pár rokov dozadu. Je to zrušene, cca od r.2012.

stehli
autor
15. okt 2018

@evittam ja chcem ale platiť do SP iba a byt na úrade práce lebo dostanem aj podporu
Mne by stačila aj najnižšia materská

evittam
15. okt 2018

@stehli No ved z minima je to "iba" 151,16Eur/mesiac. MD je z toho cca 340Eur.

lubik87
15. okt 2018

@evittam no tri roky má dieťa ,😵

evittam
15. okt 2018

@lubik87 Tak si nemohla doplácať DNP popri zamestnaní.

stehli
autor
15. okt 2018

@evittam fuha tak to je veľa doplácať... pôjdem sa poinformovat do SP ešte či ozaj tak ale ďakujem za odpoved

nivea777
15. okt 2018

@stehli od noveho roka to bude 158,11 €

evittam
16. okt 2018

@stehli 😂😂😂 Keby som to nevedela tak to tu asi nenapíšem. Co myslíš,ze ti asi povie tetuska za okienkom...
Nemáš za co.
https://www.socpoist.sk/tabulka-platenia-poistn...

stehli
autor
16. okt 2018

@evittam však nie že by som ti neverila ale tak stane sa že človek dostane odpoved a nakoniec je to inak 😂

nivea777
16. okt 2018

@stehli ked nieco napíše evittam tak v 99,99% pripadoch je to pravda ;) takze jej mozes veriť a po ďalšie,staci napisat do google a vyskočí ti presne to isté,co napisala ;)

evittam
16. okt 2018

@stehli Tak sa chod rovno spytat na SP a nestrácaj tu cas. Ja ked nieco neviem alebo tomu nerozumiem tak nepodavam informácie.

evittam
16. okt 2018

@nivea777 Google to uz je iny "level" pouzivania.😁😉

majak622
9. nov 2018

@evittam pozrela som si mnoho diskusii a vidim, ze viete poradit. Mozem aj ja otazku ohladom DNP a otecka na MD?

evittam
10. nov 2018

@majak622 Jednoduchsie je sa rovno spytat

majak622
10. nov 2018

@evittam manzel je hasic a teda nema NP v socialnej poistovni. Premyslali sme, ze od januara si bude platit DNP a v dalsom roku poziadame o materske. Ak si bude platit tych 270 dni, bude splnat podmienky naroku na MD? Ma totiz kolegu, ktory si takto platil ale mal predtym aj nejake dohody, cize bol aj zamestanany a manzel nie. A teraz neviem, ci staci len to DNP alebo by mal byt aj zamestnany (nemyslim subezne,to viem, ze sa neda). Vdaka.

evittam
10. nov 2018

@majak622 Bud jedno alebo druhé. Nie je možný súbeh DNP a zamestnania.

majak622
10. nov 2018

@evittam ok. Vdaka. A este taka "intimna" otazka. Chceme platit najvyssie odvody, resp.chceme najvyssiu MD. Je to vsak dost dlha doba, obavam sa, (po precitani mnohych diskusii) ze nastane nejaka zmena v zakone, ked SP si uz robi interne smernice. Sli by ste vy osobne do toho?

evittam
10. nov 2018

@majak622 To ti ja nepoviem čo bude, internymi smernicami si môžu vytriet vies co-najskor by museli zmenit zákon co do volieb nespravia. A ani nemam cas sa nad tym zamyslat.
No a vy musite vediet ci sa vam to oplatí a mate na to platiť mesačne také vysoke odvody. Ja by som to riesila s PN..

majak622
10. nov 2018

@evittam a s PN mame ake moznosti? O tomto neviem nic. Manzel chcel ist najprv normalne na MD ale z ich soc.fondu to bolo vyratavane tusim z cistej mzdy alebo ako. To mal menej ako ja 😂 a potom sa to u nich v praci zacalo riesit takto a uz su dvaja na MD a pracuju dalej. Platit by bolo z coho, ved navratnost je dobra, takze sa to oplati ale mam obavy, ze skoncime ako Fruniho klienti. Zainvestujeme a pride "pad".

evittam
10. nov 2018

@majak622 No nemusí platiť odvody a NP trvá.