Máte niekto skúsenosť - rodičovský príspevok v Rakúsku?

nikola9922
23. jan 2019

Dobrý večer na Slovensku my stopli rodičovský na koľko druh pracuje v Rakúsku zesi mám vybavít tam nepracovala som tam ani nerodila viete myniekto poradiť aké papiere ...a ako dlho ste čakali

anabell31
23. jan 2019

@nikola9922 ano treba si ziadat v rakusku.No bude fajn,ak zistite,kto to papierovo robi,lebo uprimne sam nie je velka sanca.Je to xx formularov za prve a za druhe,rakuske urady si vas riadne preklepnu,okrem ich ziadosti si vacsinou vyziadaju teh.preukaz,doklad od oset.lekara a pod..Hlavne natahuju cas.Kym im jedno zaslete,mlcia aj 3 mesiace a potom si spomenu,ze opat chcu nejaky papier.Nam trvalo tristvrte roka,kym nam pridavky spatne vyplatili.No je to vzdy na rok ,takze opat znova po roku ich dokladovanie nekonecne.Zelam pevne nervy

nikola9922
autor
23. jan 2019

@anabell31 Dakujem za vašu pomoc už som sakontaktovala s pani ktorá my to za finančnú odmenu spracuje nemám ešte ani prídavky schválené tak uvidíme no čakať budeme asi dlho

lula313
24. jan 2019

@nikola9922 zaujimalo by má, za koľko penazi ti to spracujú, lebo mne ponukali rôzne sumy. Jedna trápia 700eur🙈

anabell31
24. jan 2019

@lula313 40 eur komplet vsetky papiere a formulare,sedel tam muz skoro 2 hodiny u nej,vsetko vypisala

nikola9922
autor
24. jan 2019

@lula313 200 eur