Dobrý večer na Slovensku my stopli rodičovský na koľko druh pracuje v Rakúsku zesi mám vybavít tam nepracovala som tam ani nerodila viete myniekto poradiť aké papiere ...a ako dlho ste čakali
@anabell31 Dakujem za vašu pomoc už som sakontaktovala s pani ktorá my to za finančnú odmenu spracuje nemám ešte ani prídavky schválené tak uvidíme no čakať budeme asi dlho
@nikola9922 zaujimalo by má, za koľko penazi ti to spracujú, lebo mne ponukali rôzne sumy. Jedna trápia 700eur🙈
@lula313 200 eur
@nikola9922 ano treba si ziadat v rakusku.No bude fajn,ak zistite,kto to papierovo robi,lebo uprimne sam nie je velka sanca.Je to xx formularov za prve a za druhe,rakuske urady si vas riadne preklepnu,okrem ich ziadosti si vacsinou vyziadaju teh.preukaz,doklad od oset.lekara a pod..Hlavne natahuju cas.Kym im jedno zaslete,mlcia aj 3 mesiace a potom si spomenu,ze opat chcu nejaky papier.Nam trvalo tristvrte roka,kym nam pridavky spatne vyplatili.No je to vzdy na rok ,takze opat znova po roku ich dokladovanie nekonecne.Zelam pevne nervy