Maminky,chcem sa opýtať: je tu niektorá mamina na predlženej platenej RD s dieťaťom-alergikom.Môj malý má 4 roky.Pred rokom ,ked mal 3r.,alergologička ho neodporučila do škôlky a navrhla nám podať si žiadosť o predlženú platenú RD,Požiadali sme,prišlo mi vyrozumenie ,že mi ju schválili.Potom sme sa presťahovali do iného okresu,teraz mal malý 4r.Opätovne sme požiadali o dalšie predlženie,na základe správy od alergologičky.Tu si nás zavolal posudkový lekár,ktorý mi tvrdil,že alergie ako diagnozu vo svojich tabuľkách nemá a len podľa tých tabuliek sa schvaľuje dalšie vyplácanie rodič.príspevku.Nechápem! U malého sa diagnózy nezmenili,je trvale na liekoch a podľa potreby berie inhalačné spreje a pred rokom nám schválili predlženú platenú RD a teraz to nejde? Ako je to možné?! To majú podľa okresov iné tabuľky,alebo čo??? Dedo ma tak vytočil,že až 😒 Samozrejme stále sa oháňal tým,že on to neschvaľuje,to pracovníčky na UPSVAR ....hlavne,že oni to priklepnú na základe toho,čo on napíše vo svojej správa.Toto je raz banánová republika 😒
pracovníčky na úrade len schvália to, čo napísal lekár. ja som tak už 3 roky na predlženej rodičovskej. ale my sme mali iný problém ako vy. bývali sme často chorí (angíny, nádchy). mylsím si, že alergia nie je vážny zdrav, problém, ked dieťa berie lieky. sprvu som aj ja mala predlžený rod, príspevok len na rok a po roku som znova požiadala o predlženie a to mi platí až doteraz. aj my sme mali rôzne inhalačné spreje a malá chodila do škôlky. podľa mňa lekár postupuje správne ak dieťa nie je vážne choré nemusí predlžovať. prepáč možno sa ťa to dotklo ale to môj názor.
pre lepšiu orientáciu malá mi bývala každé 3 týždne chorá-nádchy, kašeľ... a samozrejme angíny a antibiotiká.