Ahojte. Potrebovala by som poradiť.
Som viac ako 5r doma s deťmi,začiatkom mája 2018 mi skončí RD s druhým. No problém je,že nemám kam dať dieťa,do škôlky mi ho vezmu az od septembra a ja potrebujem vykryť ešte tých pár mesiacov,že čo a kam s ním.
Tak mi napadlo, nakoľko mi už teraz hrozí operácia,že ju absolvujem až tesne okolo toho mája. Len neviem či je lepšie ísť na pár dní do práce a potom sa dať na pn alebo ju urobiť ešte pár dní pred navratom do prace?
Dúfam,že som to zrozumiteľne napísala 🙂. Ďakujem za odpoveď
ja som nastupila na 3 dni do prace a tak sla na PN.
Nastúpiť aspoň na 1deň do práce a potom riešiť pn
Ahojte, chcem sa spytať skúsenejších...moj syn dovŕšil 4.9. 3 roky. Žiadosť o predĺženú rodičovskú dovolenku bola zamietnutá, ale podávam si odvolanie. Malého nevzali do škôlky, nemám ho kde nechať. Okrem toho som2 mesiace tehotná. Chem sa spýtať ak by som sa dala na pn kôli rizikovému tehotenstvu, či by som mala nárok na nejakú pnku vôbec. ďakujem 🙂
Ahojte, som na RD. Chapem ze PNku dostanem ked nastupim aspon na 1den do roboty. Chcela by som dalsie tehu byt tiez na rizikovovej PNke a dostavat maximalnu PNku. Aj na to mi staci odrobit iba 1 den alebo cerpat dovolenku? Prvu Pnku som mala maximalnu, aj matersku za nou maximalnu a teraz rodicak. Nebude vadit ze predtym cez rodicak som nebola aktivne nemocensky poistenaá ci ako..dakujem pekne, nas mzdar mi nevedel povedat, ci dostanem plnu PNku ci nie
Ja som riešila podobné teraz. Učt.mi vo firme povedala, že po RD nedostanem žiadnu maródku, nakoľko sa mi počas RD neplatia odvody do sociálky....takže je lepšie nastúpiť do práce a potom riešiť asi PN...