Zdravim,
som na rodicovskej dovolenke a otehotnela som. Pri prvom tehotenstve som mala na zaciatku tehotenstva mimoriadne problemy - musela som ist na PN na niekolko tyzdnov. Mam obavy, ze sa to zopakuje aj pri druhom tehotenstve. Islo o stav, kedy som ledva presla na WC, skoro nic som nevladala jest, schudla som 11kg... Ak by sa to zopakovalo, urcite by som nebola schopna postarat sa o rocneho syna.
Moja otazka znie: Ako to je s PN pocas rodicovskej? Mozem na nu ist? Ma manzel alebo niekto z rodiny nasledne narok na nejaku OČR alebo nieco podobne, aby sa mal kto postarat o syna?
Moja lekarka mi k tomu nevedela nic povedat... Dakujem za akukolvek info.
@mimab79 noo to je pravda ale staci ak sa OCR po kazdych 10 dnoch na 1 den prerusi len pozor do OCR sa rataju soboty nedele aj sviatky cize v kuse 10 dni....riesila by som to zatial striedanim OCR na teba a na dieta tam vtedy ten jeden den vynechat nemusis..
super, dakujem za info, uz som mudrejsia, mimochodom, ide to lepsie ako pri prvom tehotenstve, takze ta OCR bude zrejme potrebna len na tych 10 dni
@mimab79
pocas rodicovskej dovolenky si neodvadzas nemocenske poistenie, takze na PN, cize na platenie nemocenskeho nemas narok. Manzel ak je zamestnany, alebo si plati nemocenske poistenie, narok na OCR ma. vztahuje sa na osoby zijuce s nim v spolocnej domacnosti, avsak osetrovne sa vyplaca max. 10 dni.