Maródka a nástup na materskú dovolenku

14. jún 2020

Ahojte snáď mi bude vedieť niekto poradiť lebo na internete som sa nevedela dočítať. Momentálne som na PN a následne nastupujem na materskú dovolenku. Je nejaký ,,limit” dokedy treba doručiť žiadosť o materské na sociálnu poisťovňu po obdržani tlačiva od ošetrujúceho gynekológa ? Zamestnávateľovi dlho trvá, kým žiadosť konečne potvrdí tak aby som to stihla v limite. Ďakujem.

daniela1911
14. jún 2020

Od doručenia žiadosti má sociálna poisťovňa 60 dni na rozhodnutie. Vyplatí asi aj spätne..
Len nechápem čo trvá zamestnávateľovi na jednej pečiatke. Žiadosť si tam zanes a rovno nech ti ju potvrdí, prefotia si ju a zanes si ju do SP.

zuzka251
15. jún 2020

Tak malinby to akceptovat v SP... Ja idem 30.6. ku gyn po papier na materske, nastup na md mam 6.7., zamestnavatelovi poslem postou, lebo je daleeko, kym sa mi to zasa postou vrati..a potom zasa postou do SP...😓 resp este mi napadlo ci sa to neda cez eID na slovensko.sk🤔

daniela1911
15. jún 2020

@zuzka251 Všeobecne - na prácu s Slovensko.sk potrebuješ OP s čipom a čítačku. A pri žiadosti na materskú Ti naozaj nepomôže.
Zavolaj zamestnávateľovi a spýtaj sa, či tu žiadosť nemôže rovno poslať na danú pobočku SP.

zuzka251
15. jún 2020

@daniela1911 dakujem, OP s cipom aj citacku mam, ale mas pravdu, uz som pozerala, treba to poslat.