Ahojte dievčatá, manžela v apríli prepustili a nastúpil na materskú. Teraz bude mať dieťa 25teho 3 roky, čiže materská končí. Prácu si sotva nájde, keďže nič, čo by mohol robiť nie je voľné. Sú nejaké iné možnosti okrem úradu práce, čiže podpory a neplateného rodičovského? Pracujeme odjakživa, čiže nás prosím neodsudzujte, pol roka podpory je nič, keďže nepredpokladám, že dovtedy sa naša ekonomika obnoví.. Ďakujem
Musí zobrať čokoľvek a pri tom hľadať to, čo by robiť chcel, čiže aspoň brigádu, prácu v potravinách, kuriérov stále hľadajú, na pošte tiež stále niekoho potrebujú, nie je ľahká doba pre nikoho
Naša situácia je momentálne taká, že manžel musí malú dávať do škôlky a aj ju odtiaľ vyberať. Ja chodím do práce o pol 5 ráno, škôlka je od pol 7 a chodím domov o 16tej, škôlka je do 15:30. Ja si nemôžem dovoliť prísť o prácu, lebo jeden z nás pracovať musí a manžel si musí nájsť prácu takú, aby mohol malú vodiť aj vyberať. Len zatiaľ, do septembra. Odvtedy bude opatrovateľka, čiže to nie je, že potrebujeme ciciat štát a manžel bude sedieť doma. Asi toľko.. Ale ďakujem ☺️
Pol roka má podporu. To je celkom dosť doba, aby si našiel robotu, kde bude môcť zároveň aj s malou fungovať, škôlka, vybrať atď. Keď da ráno malú do škôlky, kľudne môže potom zájsť na pohovory, sledovat si ponuky, aj z úradu prace mu budú podieľať možné práce.
No tak nech ide na podporu..
Najrozumnejšie riešenie je podpora(aby bol príjem), neviem prečo teda rozmýšla nad neplateným RD - inak vtedy by dieťa mohlo chodiť do škôlky len na 4hodiny...a samozrejme popri podpore si hľadať prácu
Podpora je 50 percent čiže úplne bez peňazí by ste neboli, a brigády sa dajú aj na kratší čas ako 8 hodín
Ďakujem, tieto možnosti poznám ☺️
Iné ako tie čo tu boli spomenuté(aj tebou) neexistujú....buď sa zamestná alebo UPSvR či osoba starajúca sa o dieťa do 6rokov, prípadne živnosť
Ale iné možnosti, ako ti tu ponúkli baby, nie sú. Nejaký iný špeciálny príspevok, kym sa ekonomika neobnovi, neexistuje. Podpora, živnosť alebo urýchlene robota.
A keď nebude na úrade práce, kto mu bude platiť socialku, zdravotne a podobne? Prečo tak veľmi sa bránite Upsvar?Veď ak si nájde prácu, aj po mesiaci uz moze sa odhlásiť.
Popri podpore môže aj pracovať, síce len 40 dní a s obmedzenou sumou ale dá sa
do konca "krízovej situácie" môže čerpať predĺžený rodičovský aj po dosiahnutí 3 rokov, ak spĺňa podmienky:
https://www.employment.gov.sk/sk/koronavirus-pr...
@tanyan ďakujem, ale on nie je na rodičovskej, ale na materskej ☺️
tak ma narok na podporu tak nech ju využije a nevrav mi že za pol roka si robotu nenajde...môže robiť hocico nie len to čo robil.... či čo by si chcela aby dostaval nejaku davku kym sa ekonomika neobnoví? To nebude trvať rok ale viac.