Ahojte,
manzel zivnostnik, momentalne pobera materske, od 1.6. sa chce zamestnat ako zamestnanec, pricom zivnost nezrusi. V zakone som sa docitala : "Ak by sa ale zamestnankyňa počas poberania materského zamestnala u iného zamestnávateľa, alebo ak by so svojím pôvodným zamestnávateľom uzavrela novú pracovnú zmluvu zakladajúcu ďalšie povinné nemocenské poistenie zamestnankyne, existujúci nárok na materské predmetnej zamestnankyne by táto skutočnosť neovplyvnila, a to ani v prípade, ak by v čase poberania materského mala z uvedených pracovnoprávnych vzťahov príjem, ktorý by sa považoval za vymeriavací základ podľa § 138 ods. 1 zákona.“ Tyka sa toto aj mojho manzela? Ze by dalej poberal materske aj po tom 1.6.
Vopred vdaka za odpoved.
@ajka0207 Ma schválenú MD, pobera MD z iného poistenia? Podla toho co pises tak ano. Cize môže pracovať a poberat MD. Nemoze pracovať len na tú zmluvu, z ktorej pobera MD. SZCO moze nadalej vykonávať cinnost aj keď poberá MD. Dokonca ma zamestnavatel vyhodu,ze nemusí pocas MD odvádzat za zamestnanca odvody - teda len na UP a GP.