Ahojte
Chcem sa spýtať ci to uz niekto riešil. Skončila mi pracovná zmluva akurát k dnešnému dňu, som ešte do marca 2021 na rodicovskom príspevku. Avšak chceli by sme spraviť to, ze by sme šli nahlásiť rodičovský príspevok na manžela ( on je SZCO) ja sa budem evidovať a žiadať o dávku v nezamestnanosti.
Viem že popri RP sa môže aj pracovať viem ze s tym problém nieje len sa chcem opýtať či to niekto riešil už na upsvar niečo podobné?
Viem aj ze prídeme o 100 e keďže manžel nebol poberaťel materskej ale ajtak sa nám to oplatí keďže moja dávka v nezamestnanosti by bola okolo 450e.
Len by ma zaujímalo ze ak to niekto riešil ci im s tým na Upsvar nerobili dáke opletacky
Ďakujem
@daniela1911 dakujem 🙂
Ano vedela som o tej možnosti zvýšiť si nezamestnanecku lenže nedalo sa to u nas v robote boli menšie komplikácie takže som to uz neriešia a teraz by sme aspon chceli dat RP na manžela a ja by som sa evidovala a žiadala o dávku v nezamestnanosti. Neviete náhodou ako je to so školkou v tom prípade? Môže syn nastúpit riadne na celý deň do škôlky? Lebo od januára by mal ísť
@romikk22
Logicky - si myslím, že pri evidencii uchádzača o prácu (poberanie podpory je teraz nepodstatne...) môže ísť dieťa do škôlky.
Akurát viem, že pokial je mamička na predĺženej neplatenej rodičovskej dovolenke do 6r - dieťa môže ísť do škôlky len na max 4hod.
@daniela1911 dakujem pekne 🤗 pôjdeme zajtra s manželom n upsvar to vybaviť tak dúfam ze to bude Ok
Tak chod na podporu az ked ti skončí RD
@klarissa25 to práveže nemôžem lebo tam uz nam sľúbenú pracu 🙂 tak pre to sme chceli zatiaľ apson využiť nezamestnanecku
Nebol ziadny problem. Dokonca ma pani sama kontaktovala ci si nechcem dat rodicak na seba kedze bola na muzovi kym ja som bola na up. A potom prisla ta novinka ze kto poberal matersku dostane vyssi.
@romikk22 “prehodiť” RP medzi rodičmi, nie je žiaden problém, ako hovoríš, prídete o 100€.
Možno škoda, že si sa nevrátila do práce skôr, nevyčerpala dovolenku (ak si mala) a potom možno k 31.10. ukončila PP dohodou - možno by ti vyšla max podpora.
Podmienka: Ak si cez RD nikde nepracovala a nemala za posledné dva roky zdaniteľný prijmem...