Manžel - príslušník a maximálna materská

cowboy1986
2. jan 2018

Ahojte ma niekto realnu skusenost a ma doma manzela prislusnika, ktory pobera matersku v maximalnej vyske 1300€ po dobu 7 mesiacov stym, ze je fyzicky v praci cize popri svojej vyplate dostava tu matersku?

fokuska
2. jan 2018

@cowboy1986 Prislusnik coho? Policajneho zboru, ozbrojenych sil...?

cowboy1986
autor
2. jan 2018
fidorka7
2. jan 2018

@cowboy1986 tak na materskej alebo rodičovskej? utrieď si to

cowboy1986
autor
2. jan 2018

@fidorka7 rodicovskej poznas odpoved mas skusenost?

keena
2. jan 2018

Toto je realne v pz? 👀👀o tom silne pochybujem... velmi tazko

misiaknunu
2. jan 2018

Myslim, ze na pz platia ine pravidla v tejto sfere.

bluka2
2. jan 2018

Prislusnik pz, nick cowboy, ...😵

lula313
3. jan 2018

@bluka2 keby len to, ale na základe jeho otázky dedukujem, že má plat 1800 z našich dani a nevie ani používať Google, aby si zistil rozdiel medzi materskou a rodicovskym🙄🙈

justice2008
3. jan 2018

@lula313 vidis vidis a presne z hentakych prislusnikov u
nas v regione ma ide slahnut

marcelatje
3. jan 2018

@cowboy1986 ak tvoja otazka smeruje k tomu ci je mozne poberat matersku a zaroven pracovat, odpoved je ano, za predpokladu ze pracujes na inu zmluvu ako tu, z ktorej je vyplacana materska.
Otazne vsak je, kde presne pracujes. Policajti a hasici (muzi) napriklad za normalnych okolnosti na matersku ist nemozu ale colnici uz ano 🤔

marcelatje
3. jan 2018

Este je teoreticky mozne platit si dobrovolne socialne poistenie z ktoreho by po 270 dnoch vznikol narok na matersku, trosku pritiahnute za vlasy, ale mozne to je 😬

novana
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
fokuska
3. jan 2018

@cowboy1986 Takze najprv pises o materskej, potom uz pises o rodicovskej, co je rozdiel. Ujasni si, co chces.

V "beznych" zamestnaniach moze ist otec na matersku dovolenku a poberat materske. Popritom moze aj pracovat ale na inu zmluvu s inou pracovnou naplnou ako ma v zmluve, z ktorej je na materskej.
Co sa ale tyka hasicov, policajtov a tusim, ze aj vojakovej, tak tam je to inak. Na matersku mozu ist, len ak sa matka nemoze o dieta starat, pretoze je zdravotne nesposobila, pripadne zomrela.

Myslim, ze tu plati, ze na rodicovsku dovolenku ist moze, s tym ze bude dostavat rodicovsky pripsevok ako hociktory iny rodic.

Da sa to vraj obist ak si doplati dobrovolne poistenie. Ale kedze toto je taky specifikejsi pripad, tak si treba nastudovat zakon ako to je presen co sa tyka PZ a silovych zloziek.

evittam
3. jan 2018

@fokuska
@marcelatje Subeh zamestnanie a DNP uz davno nie je mozne

evittam
3. jan 2018

@cowboy1986 Plati co pise
@marcelatje . A RP nikto nepobera 1300Eur. RP je pre každého rovnaký a to od 1.1.2018 214.70Eur.

fokuska
3. jan 2018

@evittam Jaj pravda, to kedysi fungovalo. Vdaka za opravu.

evittam
3. jan 2018

@fokuska Za malo.

marcelatje
3. jan 2018

@evittam podla mna pan tuto myslel matersku len to ma trosku popletene. O tom subehu viem, ale citala som to v nejakom clanku od Mihala niekedy v lete 2017 🤔

evittam
3. jan 2018

@marcelatje Tak Mihala necitaj. Ten najskor po.ral co mohol a teraz ide rozdavat rady a este si to aj necha zaplatit....

marcelatje
3. jan 2018

@evittam http://www.parlamentnelisty.sk/arena/monitor/Ta... tu som to videla ale v praxi neviem ci je to skutocne tak 🤔 za opytanie nic neda

marcelatje
3. jan 2018

@evittam 😂😂😂😂 sikovny

evittam
3. jan 2018

@marcelatje No viem, že súbeh DNP a zamestnanie nie je mozny. Ale fakt neviem teda ako je to u vojakov a PZ...
@zalka 🤔

marcelatje
3. jan 2018

@evittam ved toto 🤔

solinkarka
3. jan 2018

Take nieco nie je mozne.....prislusnik PZ nemoze byt na materskej (tyka sa to samozrejme muza)

44janica44
3. jan 2018

asi myslí toto..... podla toho vojak alebo policajt chodí normálne do roboty a čerpa matersku z dobrovoľného poistenia zo socialky(po splnení podmienok)

solinkarka
3. jan 2018

@44janica44 co je to prosim ta za knihu?

ivetz
3. jan 2018

@cowboy1986 Policajt môže poberať materské (a teda byť na materskej dovolenke) iba vo výnimočných prípadoch - prevzal dieťa do osobnej starostlivosti, pretože matka zomrela, matka sa so zdravotných dôvodov nemôže o dieťa postarať, dieťa mu bolo zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu. Ak tieto dôvody neexistujú, materské poberať nemôže. Môže poberať rodičovský príspevok (a byť na rodičovskej dovolenke) vo výške 214,70 €. Počas poberania rodičovského príspevku nemá nárok na služobný plat, pretože nevykonáva štátnu službu a je zaradený mimo činnej štátnej služby.

evittam
3. jan 2018

@44janica44 No ved ano ale kde vezme to DNP?

44janica44
3. jan 2018

@evittam prihlási sa a dobrovoľne si ho zaplatí a potom sa prihlási na poberani materského.... nečítala som to doporobna ale funguje tam cca rovnaký princím ako ked žena nepracuje platí si dobrovoľné poistenie a tým jej vznikne po splnení podmienok nárok