Dobrý deň. Vedeli by ste mi, prosím, poradiť ohľadom rodičovskej dovolenky, a teda či môže manžel ísť na rodičovskú dovolenku? Mne už materská skončila, prešla som na rodičák tu na Slovensku, máme však dvojičky a teda aspoň u nás je možné, aby manžel išiel na rodičovskú dovolenku s jedným dieťaťom a ja by som s druhým bola na rodičáku. Dá sa to?
Ďakujem pekne.
@lina132 ak chce ist manzel na matersku moze ale ty nemozes mat na druhe dieta rodicak..po dalsie su to dvojicky takze na matersku by mal ist on s oboma on. Ak sa mylim opravte ma
@katkaseiner platí dane v Rakúsku, je tam zamestnaný. Pýtam sa preto, lebo na Slovensku to možné je, ja poberám rodičák na dve deti.
@lina132 v Rakusku maju iba papamonat, ten vyuzil?
@tehulka2011 v Rakusku maju momentalne skoro povinnu Karenz pre posledne dva mes a tam by mal ist otec, zena nemoze. Zenam Karenz o dva mesiace po novom skratili. Karenz je mozne pre muza takisto ako pre zenu, akurat ze to nepojde takto, ze su obaja doma predpokladam.
@lina132 ved nech ide otec na materske s detmi..bud do prace na ten cas alebo si zaplatis zdravotku. Tie deti nemozes rozdelit ze na jedno rodicak na druhe materska
@lina132 nie,je mozne iba jedna davka.neda sa rodicak na jedno a rodicak na druhe
manzel plati dane v At? Lebo ked hej, tak neverim ze sa to da...a neverim ze by vedel ist s jednym na matersku a s druhym budes ty na rodicaku