Ahojte, viete mi prosím úplne jednoducho a jasno dať odpoveď?
Ja som zamestnaná, na dobu neurčitú, momentálne som na RD s 20 mesačným dievčatkom. Teraz som v 30 tt s dvojičkami, TP mám 27.7.
Manžel zamestnaný na dobu určitú, 1.8.2022 mu firma dáva zmluvu na dobu neurčitú.
Moja otázka, môže manžel nastúpiť na MD až keď budú bábätká už na svete? Pokiaľ nie, je možné, aby pracoval a bral rodičák na našu 20 mesačnú dcérku, chodil do práce a ja by som bola na MD s dvojičkami? Alebo máte iný nápad, ako by sme to mohli urobiť, aby sme mali viac peniažkov do rozpočtu? Ďakujem za každú jednu odpoveď.
Trsp
No, ale v čase keď manžel bude poberať materskú,tak ty nebudeš môcť poberať rodičovský ani na iné dieťa...a on môže ísť na materskú so staršou, to s tvojou materskou nemá nič,..
@zuzka341 áno tak by to malo byť, inak toto je dobrá stránka...je tam všetko vysvetlené 🙂https://www.relia.sk/Article.aspx?ID=256
@zuzka341 Rodičak sa neda poberat sucastne s materskou. Ani tak ako vy pisete ze bude chodit do prace a poberat RD a vy MD. Ale moze ist zo starsim dietatom na MD on a vy s dvojičkami. Ak bude splnat podmienky